3 belangrijke verzekeringen voor bedrijven

Wanneer u uw bedrijf start zijn er een hoop dingen die op je afkomen. Een daarvan is verzekering. Als u geen ervaring heeft met zakelijke verzekeringen, kan dit behoorlijk moeilijk zijn. Welke verzekeringen moet u voor uw bedrijf afsluiten? Voor de duidelijkheid bespreken we een aantal belangrijke verzekeringen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven genoemd of afgekort als AVB. Uw bedrijf kan geen aanspraak maken op uw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering.

Dankzij de aansprakelijkheidsverzekering van uw bedrijf is uw bedrijf verzekerd tegen de financiële gevolgen van schade die door u, uw werknemers of zelfs uw bezittingen aan andere personen of eigendommen van anderen is veroorzaakt.

Voorbeeld: u bent ter plaatse bij een klant en gooit tijdens een vergadering een kopje koffie op de nieuwe MacBook Pro. Kosten? Goed 3.000 euro. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt u uw bedrijf tegen dit soort schade.

Maar de verzekering kan ook in andere situaties belangrijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer uw product schadelijk is voor de gebruiker. Of als de werknemer tijdens zijn werk een ongeval heeft gehad.

Bedrijfsaansprakelijkheid is een reëel risico voor alle bedrijven. Het ene bedrijf voert echter minder risicovolle activiteiten uit dan een ander bedrijf. Overweeg de risico’s die uw bedrijf loopt met betrekking tot verantwoord ondernemen. Weet u niet zeker wat uw zaak is? Vraag dan een zakelijke verzekeringsadviseur.

Rechtsbijstandverzekering

Deze verzekering omvat ook het feit dat uw particuliere juridische verzekering geen kwesties dekt die voortvloeien uit uw zakelijke activiteiten.

Heeft u een bedrijf? Dan kom je in contact met leveranciers, klanten, eventueel medewerkers en andere partijen. Er is altijd de mogelijkheid van een conflict. Wanneer dit conflict escaleert, kan het een juridisch conflict worden. Dergelijke situaties zijn vaak duur, zoals de kosten van een advocaat, deurwaarder of procesvoering. Een rechtsbijstandverzekering kan dergelijke kosten dekken.

Voorbeeld: een websitebureau heeft een levertijd in een contract. De opdrachtgever beweert nu mondeling te zijn overeengekomen dat de leveringsdatum twee weken eerder zal zijn dan in de overeenkomst is vermeld, en vraagt ​​om een ​​vergoeding. Hij gaat naar de rechtbank. Rechtsbijstandverzekering kan rechtsbijstand bieden en kosten vergoeden die u in het proces heeft gemaakt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het is niet prettig om gehandicapt te raken. U kunt op veel manieren worden uitgeschakeld. Door een ongeval op de werkplek, maar ook door burn-out of een langdurige ziekte.

Leeft u van het inkomen van uw eigen bedrijf en heeft u een handicap, dan gaat al uw inkomen verloren. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u zich verzekeren tegen het risico van arbeidsongeschiktheid.

Hoewel dit geen goedkope verzekering is, is het verstandig bij alle ondernemers om dit in ieder geval te overwegen.

Overige zakelijke verzekeringen

We hebben zojuist de drie belangrijkste verzekeringen besproken. Er zijn veel andere verzekeringen. Afhankelijk van onder meer het werk, de branche, de grootte van uw bedrijf, is het raadzaam om bepaalde risico’s af te dekken met een verzekering.

Hoe ingewikkelder uw werk, hoe redelijker het voor u is om een ​​consultant te raadplegen om de verzekering voor uw bedrijf te bespreken.