3 Tips om jouw flyers te verspreiden

Flyers zijn een uitstekend medium om reclame mee te maken. Een flyer is eigenlijk niet meer dan een papiertje met de belangrijkste speerpunten van jouw bedrijf. Het is een enkel blaadje, meestal in A5-formaat. Op de flyer vind je vaak een korte en bondige boodschap vaak op een interessante manier. Het zorgt voor naamsbekendheid en is ideaal om uit te delen. Flyerverspreiding kan dan ook prima in de winkelstraat of op stations. Maar er zijn meer manieren om flyers te verspreiden. Lees meer over het verspreiden van deze reclame in dit artikel.

Flyeren op straat

Flyers verspreiden op straat, ook wel flyeren genoemd, doet het altijd goed. Door de flyers op een persoonlijke manier te verspreiden, blijft jouw merk, bedrijf of winkel vaak beter hangen. Door mensen bijvoorbeeld tijdens het winkelen aan te spreken en te wijzen op jouw bedrijf of winkel laat je een betrokkenheid zien. Het publiek neemt de flyer eerder aan en zal hem eerder bekijken. Daarnaast kun je ze nog wat over jouw bedrijf vertellen als ze interesse tonen. Zeker wanneer je een bedrijf of winkel hebt, die aan deze straat gevestigd is, heb je een grote kans dat ze even binnen komen kijken. Ook wanneer de persoon doorloopt zal hij je herinneren wanneer de flyer uit zijn jaszak of tas gehaald wordt: “Oh ja, dat was die persoon die me aansprak tijdens het winkelen”.

Flyers achterlaten

Vaak hebben wachtruimtes een stelling staan waar je flyers kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer, ziekenhuizen, huisartsen, fysiotherapiepraktijken, maar ook bibliotheken. Vraag of je hier jouw flyer ook mag plaatsen. Geïnteresseerden zullen dan zeker een blik op jouw flyer werpen. Let er wel op dat je relevante plekken uitkiest. Heb je bijvoorbeeld een winkel met leuke kinderspulletjes, vraag dan eens bij de verloskundige praktijk of je daar wat achter mag laten.   

Huis aan huis verspreiding

Flyerverspreiding kan ook prima huis-aan-huis. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, maar het is ook mogelijk een bedrijf hiervoor in te huren. Het bedrijf dat jouw flyers gaat verspreiden, kan daarnaast vaak ook van dienst zijn bij het ontwerpen en drukken van de flyers. Twee vliegen in één klap dus. daarnaast kun je door een bedrijf in te huren voor het verspreiden van de flyers huis-aan-huis, een veel groter gebied bereiken en kost het jou geen extra tijd. De tijd die je hiermee bespaart kun je dus in jouw bedrijf steken. Wel zo fijn natuurlijk. Het verspreiden van flyers is vaak goedkoper dan folderverspreiding. Folders dienen gevouwen te worden en bestaan vaak uit meerdere pagina’s. Flyers niet, wat de verspreiding dus vereenvoudigd.