3 tips om productiever te zijn tijdens werk

Werken, werken, werken: het liefst zo hard mogelijk en de hele dag door. We eisen elke dag een beetje meer van onszelf. Hierdoor krijgen we onze taken niet op tijd af, wat weer voor onrust en een onvoldaan gevoel zorgt. Hard achter elkaar werken is niet de oplossing. Productief werken daarentegen, is dat wel! Benieuwd hoe je zo productief mogelijk kan werken? Lees dan snel deze tips.

  1. Maak een planning

‘’Ik moet dit doen, ohja dat moet ik ook nog doen.. oh nee dat is ook belangrijk om nu te doen.’’ Wanneer je werkt, vind je vaak alles belangrijk wat je moet doen. Toch is het goed om uit alle taken die je moet doen, degene te kiezen die het meest essentieel zijn. Hoe ga je te werk? Schrijf alle taken op die je moet doen, en schrijf de deadline van deze taak erachter. 

 

Wanneer er nog geen deadline is, is dit het perfecte moment om deze in te plannen. Dat is dan ook het tweede, belangrijkste onderdeel van wat je gaat doen: een planning maken. Zet alle belangrijkste taken in je planning. Zorg er vervolgens voor dat je je ontspanmomenten inplant. Gedaan? Dan kan je gaan kijken naar de wat minder belangrijke taken. Maar let op: plan deze taken alleen in als je nog ruimte hebt. In één klap snel, geordend en productief werken: met een goede planning is het zeker mogelijk!

  1. Zorg voor jezelf

Voor jezelf zorgen is het belangrijkste wat er is. Het zorgt ervoor dat je gezond bent, maar je ook gezond voelt. Dit heeft een positieve werking op je hersenen, waardoor je productiviteit hoe dan ook wordt verhoogd. Voor jezelf zorgen, begint met gezond eten en drinken en voldoende bewegen. Zorg dat je de voedingsmiddelen binnenkrijgt die je nodig hebt en daarnaast voldoende water drinkt. 

 

Genoeg water drinken wordt vaak onderschat, maar is enorm belangrijk om je lichaam gezond te houden. Maar water is zo saai! Daar zijn gelukkig oplossingen voor. Kies een keer voor thee met een lekker smaakt, of koop een watertje met bubbels in de supermarkt. Liever alles in een? Dat kan met de waterdispenser van Brita: van plat of bruisend water, tot warm of gekoeld water.

 

Maar het blijft niet bij gezond eten en voldoende drinken. Goed voor jezelf zorgen, betekent ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en ontspanning. Ga dus gemiddeld drie keer per week naar de sportschool en doe genoeg leuke dingen tussen je werk door. 

 

Zorg voor jezelf, en die productiviteit komt vanzelf.

  1. Ruim je werkplek op

Rust om je heen, zorgt voor rust in je hoofd. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat je je beter kan concentreren wanneer je omgeving opgeruimd is. En goede concentratie, leidt tot een hogere productiviteit. Zorg er daarom voor dat je werkplek niet beladen is met papierwerk, pennen, kopjes en andere materialen. Een bureau met lades of opbergboxen kunnen bijvoorbeeld handige oplossingen zijn. Een tip van ons: ruim je werkplek elke dag op als je klaar bent met werken. Dan start je de dag niet alleen met een heerlijk opgeruimd bureau, maar ben je ook nog eens een stuk productiever.

 

Heb je alle tips gevolgd? Dan ben je binnen de kortste keren een stuk productiever dan voorheen. En vergeet niet: wees een beetje lief voor jezelf.