4 dingen die u moet overwegen voordat u uw eigen nagelstylistenbedrijf start

Het starten van je eigen nagelbedrijf is een geweldige manier om geld te verdienen en je eigen uren te bepalen door vanuit huis of als mobiele artiest te werken.

Perfect voor drukke moeders en mensen die hun eigen baas willen zijn, de baan van een zelfstandige nagelstyliste is een leuke, sociale, creatieve en haalbare manier om de kost te verdienen.

Wat doet een nagelstyliste?

Nageltechnici voeren een aantal diensten uit voor klanten. Deze diensten omvatten manicures en pedicures, hand- en voetmassage, nagelreparatie, het aanbrengen van nagelverbeteringen zoals gel en acryl, en creatief nagelkunstwerk zoals nagellakontwerp en nagelsieraden.

Het werk omvat ook het gebruik van apparatuur om nagels te vormen, polijsten, polijsten en airbrushen, en een grondige kennis van veiligheids- en sterilisatieprocedures.

Ten slotte zijn nagelstylisten ook een one-stop-shop voor advies over nagelverzorging. Ze zijn experts in het evalueren van de conditie en het uiterlijk van de nagels van hun klanten en geven advies over de juiste nagelverzorging.

Wat vooral geweldig is aan het werk, is dat nagelstylisten flexibel zijn. Ze kunnen in een salon of een spa werken, of voor zichzelf buitenshuis, of door huisbezoeken te plegen aan hun klanten.

Hoe ziet de branche eruit?

Momenteel zijn er meer dan 16.000 nagelstylisten in Nederland, maar nu de vraag naar nageldiensten groeit, zal dit cijfer de komende twee jaar naar 30.800 stijgen.

In termen van beloning kunnen nagelstylisten alles verwachten van € 30.000 tot €70.000 per jaar.

Dus hoe word je precies een nagelstyliste?

Ten eerste heb je een opleiding nagelstyliste nodig, zodat je de vaardigheden leert om professionele nageldiensten te verlenen, nagelverzorging te begrijpen en hoe je veiligheid en sterilisatie onder de knie kunt krijgen. Je kunt een opleiding altijd bij je in de buurt volgen. Woon je in de buurt van Groningen? Volg dan een nagelstyliste opleiding Groningen.

De training moet ook enkele zakelijke vaardigheden omvatten, zodat u de kennis heeft om uw eigen bedrijf met succes op te zetten en te runnen, waarbij u voldoet aan alle wettelijke en fiscale vereisten.

Overweegt u om een ​​eigen bedrijf op te zetten?

Het hebben van een eigen bedrijf kan een krachtige en lonende manier zijn om geld te verdienen. Je kunt je eigen uren bepalen, werken waar je wilt en een klantenbestand opbouwen waarmee je echt graag samenwerkt.

Voordat u erin duikt, is het echter belangrijk dat u uzelf de beste kans op succes geeft door een sterk, goed doordacht businessplan te hebben.

 

Hieronder vindt u een lijst met de vier belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden voordat u bedrijfseigenaar wordt.

Bedrijfsanalyse

Stel uzelf de volgende vragen. Overhaast uw antwoorden niet. Onthoud dat dit uw leven, uw carrière en uw levensonderhoud is die u overweegt. U wilt de beste beslissingen nemen en uw bedrijf een vliegende start geven.

Welke diensten ga ik verlenen?

Hoeveel uur (realistisch gezien) ben ik bereid om per week te investeren in het starten en opbouwen van mijn bedrijf?

Beschik ik over alle vaardigheden en kwalificaties die ik nodig heb om dit bedrijf te starten?

Hoeveel geld moet ik elke week verdienen om het bedrijf te runnen, mezelf een loon te betalen en mijn kosten te dekken?

Concurrenten

Om succesvol te zijn, moet u de markt om u heen bekijken. Denk na over wie uw zakelijke concurrenten zijn.

Doe wat onderzoek naar uw concurrenten om erachter te komen:

Welke diensten bieden ze aan en wat brengen ze in rekening?

Hoe goed is hun klantenservice?

Wat zijn hun sterke punten en wat zijn hun zwakke punten?

Vraag jezelf nu af of er een plek op de markt is waar je in kunt passen? Bedenk hoe u zich gaat onderscheiden van de massa en wat uw verschil zal zijn. Kortom, wat biedt u dat uw concurrenten niet kunnen en waarom zullen klanten voor u kiezen?

Uw klanten vinden

Denk na over wie uw beoogde klant is. Waar bevinden ze zich? Hoe gedraagt ​​deze klant zich (zijn bestedingspatroon, etc.)? Wat waarderen ze (tijd, creativiteit, een goed gesprek)? Waar zijn ze naar op zoek in een nagelservice (laatste trends, een plek om te ontspannen, een snelle behandeling)?

Nu u een beter idee heeft van aan wie u wilt verkopen, kunt u overwegen hoe u hen over uw bedrijf gaat informeren en waarom zij u zouden moeten verkiezen boven uw concurrenten.

Vergunningen en verzekeringen

U moet weten welke vergunningen en verzekeringen u nodig heeft om uw bedrijf te runnen. Als u zich bewust bent van uw wettelijke en verzekeringsvereisten voordat u met uw bedrijf begint, bespaart u op de lange termijn tijd en stress.