5 Tips voor het verkopen van je huis

Op dit moment vinden steeds meer mensen het lastig om hun woning tegen een scherp tarief te verkopen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat jouw woning op niet op het juiste moment te koop wordt aangeboden. Helaas heeft de timing van de verkoop een grote invloed op het uiteindelijke effect van de verkoop. Gelukkig kun je zelf natuurlijk ook invloed uitoefenen op de verkoop van jouw woning. Zo zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheid om jouw woning te verkopen via een makelaar. Echter, wil je zelf eerst eens kijken wat je kunt doen? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken.

 

Laat professionele foto’s maken

Allereerst is het van belang om professionele foto’s te laten maken. Wanneer je ervoor kiest om professionele foto’s te laten maken van jouw woning, is de kans veel groter dat de woning sneller verkocht wordt. De afbeeldingen is immers het enige dat de mensen kunnen kiezen voordat de gaan bezichtigen.

 

Ruim de binnenkant van de woning op

Ook is het belangrijk om de binnenkant van de woning op te ruimen. Dit geeft namelijk een veel betere uitstraling van de woning, zowel op de foto als tijdens een bezichtiging. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle onnodige tafels, stoelen en kasten uit de woning gehaald zijn. Daarnaast is het ook verstandig om het speelgoed van de kinderen op een gepaste manier op te ruimen.

 

Ruim de buitenkant van de woning op

Naast dat het van belang is om de binnenkant van de woning op te ruimen, is het ook erg belangrijk om de buitenkant van de woning netjes op te ruimen. Voordat degene die jouw woning komt bezichtigen, ziet hij of zij natuurlijk als eerst de buitenkant van de woning. Wanneer de woning er van buiten netjes uitziet, geeft dit gelijk een goede indruk.

 

Hanteer een goede prijs

Wanneer je jouw woning op een gepaste snelheid wilt verkopen, is het verstandig om vooraf goed te kijken naar de prijs die je voor jouw woning kan vragen. Zo zijn er woningen waar veels te veel voor gevraagd wordt. Helaas staan deze woningen ook ontzettend lang te koop of worden deze helemaal niet verkocht. Daarentegen wilt niemand zijn woning voor te weinig geld verkopen. Het is dus verstandig om een goede balans te zoeken tussen deze twee. Je zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken bij het woz loket. Door middel van dit loket krijg je een betere indicatie van de waarde van de woning.

 

Ga niet meer verbouwen

Als je jouw woning wilt verkopen, is het absoluut niet verstandig om de woning vlak voor de verkoop nog te gaan verbouwen. Dit kan namelijk vervelende gevolgen hebben. In veel situaties is de smaak van de potentiële koper anders dan die van jou. Dit geldt voornamelijk voor verbouwingen aan de keuken, de badkamer en het toilet. In bijna alle gevallen gaat de potentiële koper de badkamer uiteindelijk alsnog vervangen. Kortom, in veel gevallen zal dit absoluut geen winst opleveren en is de kans zelfs groot dat dit onderaan de streep onnodig veel tijd, geld en energie heeft gekost.