Alles wat je nodig hebt om te beginnen als nagelstylist

Alles wat je nodig hebt om te beginnen als nagelstylist

Heb je net een nagelopleiding afgerond en ben je op zoek naar hoe je kunt beginnen als nagelstylist? Misschien heb je meteen zin in een tripje naar de nagelgroothandel. Hoewel je daar zeker zult komen en je daar veel kan gaan inslaan, zijn er nog een paar andere dingen waar je aan moet denken. We helpen je graag op weg.

Werkruimte

Als eerst heb je natuurlijk een werkruimte nodig. Dit kan in een aparte ruimte in je eigen huis of in een ruimte die je huurt, als je maar zorgt dat deze ruimte netjes en hygiënisch is. Naast een leuke sfeervolle inrichting heb je ook een goede behandelstoel en tafel nodig. Jij en je klant moeten allebei comfortabel kunnen zitten. Om een beetje in de kosten te besparen kan dit ook een tweedehandsstoel zijn. Veel mensen verkopen behandelstoelen van prima kwaliteit, omdat ze zelf een nieuwe willen of omdat ze stoppen. De laatste items die je niet kunt vergeten in de inrichting zijn een goede tafellamp en (punt)afzuiging.

Basistools

Als je net na de opleiding begint kan het lastig zijn om te weten welke basistools je moet aanschaffen. Daarom geven we je graag wat ideeën. De belangrijkste materialen zijn: nagelschaar, nagelvijl, frezen, penselen, UV lamp, LED lamp, wattenschijfjes, alcohol, handdoeken en aceton. Daarnaast heb je natuurlijk producten nodig voor het zetten van gelnagels, acrylnagels en nail art. Acrylnagels, gelnagels en gellak zijn een aantal van de populairste behandelingen bij een nagel salon. Zorg dus dat je daar alle benodigdheden voor hebt.

Doe ervaring op

Als laatst moet je vooral ervaring op doen. Bij voorkeur zou je eerst een tijdje stage kunnen gaan lopen of in loondienst gaan werken bij een succesvolle nagelsalon. Zo kun je het runnen van een nagelsalon een beetje af kijken en een gevoel krijgen voor de spullen die je nodig zal hebben. Deze stap is natuurlijk optioneel, maar kan je wel veel leren.