Bad en woonkamertrends

Woonkamers en badkamers zullen door de jaren heen altijd in stijl blijven veranderen. Omdat deze veranderingen soms moeilijk zijn om bij te houden hebben wij voor jou een lijstje gemaakt met de trends op het gebied van badkamers en woonkamers.

Marmer

Een combinatie tussen duurzaamheid en luxe materialen in de badkamer is de trend van dit jaar. Marmer is hiervoor een erg geschikt materiaal. Marmer is een luxe materiaal dat goed valt te combineren met erg veel andere materialen zoals koper, chroom of goud. Omdat marmer een natuursteen is gaat dit lang mee en is elk stukje marmer uniek met zijn eigen patroon.

Goud

Een beetje kitsch is tegenwoordig helemaal niet erg. Goud is tegenwoordig steeds vaker terug te vinden in de badkamer, vooral in de vorm van accessoires en kranen. Wanneer goud in mate wordt gebruikt geeft het een chique look. Nog een voordeel aan goud is dat je het perfect kan combineren met marmer.

Raam decoratie woonkamer

Het hebben van een of meerdere ramen in je woonkamer is erg fijn, vooral voor natuurlijk licht. Maar het zorgt ook voor een hoop vragen, hoe zorg ik voor privacy en krijg ik ook nog natuurlijk licht binnen? Als je grote ramen hebt is raamdecoratie al helemaal belangrijk omdat het dan een nog groter deel van je kamer uitmaakt. Mijn tip voor raamdecoratie zou zijn om bij grote ramen te  gaan voor kant en klaar gordijnen en bij kleinere ramen voor houten jaloezieën.

Kleur

Een badkamer wil je natuurlijk redelijk neutraal houden qua kleur maar wij zien de laatste paar jaar steeds meer kleur in de badkamer komen. De kleur roze is de laatste tijd vooral erg populair, dan hebben wij het niet over fel roze maar meer een pastel roze. Voor veel mensen is zelfs pastel roze al een stap te ver maar wanneer een lichte kleur als roze wordt gecombineerd met bijvoorbeeld hout zal dit er erg mooi uitzien.