Belangrijke apparaten voor in een horeca keuken

In een standaard horeca keuken zul je een groot scala aan apparaten tegenkomen, met ieder een eigen belangrijke functie in de indeling van de keuken. Natuurlijk zullen niet alle keukens dezelfde soorten apparaten hebben, maar er zijn toch een aantal handige apparaten die eigenlijk niet mogen ontbreken. 

Koelapparatuur

In de horeca is het natuurlijk van groot belang om ingrediënten en voedingsmiddelen op een bepaalde temperatuur te bewaren, wanneer dat niet goed gebeurd zullen voedingsmiddelen namelijk veel sneller bederven. Koelingen en vriezers zijn dan ook cruciaal om de voedselveiligheid voor de klanten te garanderen en daarom onmisbaar in de keuken van elke horecaonderneming. Let er bij een koelkast wel op dat je een RVS koelkast met een geforceerde koeling koopt, RVS is bij uitstek het beste materiaal om in een horeca keuken te gebruiken en de geforceerde koeling zorgt ervoor dat de temperatuur goed gelijk blijft en niet gaat schommelen. 

Glazenwasser/vaatwasser

In menig huishouden is een vaatwasser tegenwoordig ook een vereiste, wie wilt er nou immers nog alles met de hand afwassen? Voor een horecagelegenheid geldt dit natuurlijk ook, het zou haast onmogelijk zijn om alle vaat met de hand af te wassen. In een horecakeuken zul je dan ook vaak één of meerdere glazenwassers en vaatwassers vinden waarmee ze snel de vaat kunnen schoonmaken. Ben je op zoek naar een professionele glazen- of vaatwasser? Kijk dan eens op www.horecawebstore.nl

Kookapparatuur

Eten bereiden zonder kookapparatuur is natuurlijk ook niet erg handig, afhankelijk van de gerechten heb je veel soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan bakplaten, fornuizen, rijstkokers, friteuses, braadpannen en pastakokers. Niet elk bedrijf heeft al deze apparaten nodig, het is dus afhankelijk van de gerechten over welke apparaten een horeca onderneming moet beschikken. Zo moet een sushi restaurant natuurlijk beschikken over kwalitatieve rijstkokers. 

Oven/magnetron

Een oven is voor elke horeca keuken of grootkeuken ook van groot belang, denk maar eens aan het bakken van pizza, kalkoen, schotels of overheerlijke verse broodjes. Je hebt bij een oven ook de keuze uit meerdere soorten, met ieder eigen functies en specialiteiten. Je hebt bijvoorbeeld hetelucht ovens, pizza ovens, magnetrons, droog ovens, houtskool ovens en combisteamers.