Bloemen en planten op kantoor

Bloemen en dan voornamelijk planten zijn niet meer weg te denken op kantoor. Het zorgt een betere luchtvochtigheid en schone lucht. Het is in deze tijd vreemd als je kantoor geen enkel groen blaadje bevat, dan een heleboel planten. Toch vinden sommige werkgevers het nog lastig om planten te plaatsen op kantoor. Het hoeft natuurlijk niet moeilijk te zijn, want er zijn zoveel mogelijkheden op het gebied van interieurbeplanting op kantoor. Daarvan is groen aan de muur er één van. 

Verticale tuin aan je muur

Een verticale tuin, ook wel verticaal groen, is inmiddels niet meer weg te denken als oplossing voor meer groen op kantoor. En je knapt er een muur enorm mee op. Planten op kantoor hebben een positieve werking op werknemers en de manier waarop werknemers werken. Een verticale muur is een plantenwand wat je aan de muur kan hangen, maar je kunt ook denken aan kleiner opties, zoals een aantal bakken met planten aan de muur. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Naast het mooi maken van de muur, de gezonde lucht in kantoren, is een plantenwand ook nog eens isolerend. Je hebt dus minder last van galmende geluiden, dus ook minder last voor als je even rustig wilt zitten werken als werknemer. 

Onderhouden van verticaal groen

Het onderhouden van verticale tuin is vaak makkelijker dan je denkt. Plantenwanden kun je vaak laten leveren met speciale ingebouwde watersystemen, zodat de planten automatische water krijgen. Interieurbeplanting onderhoud van planten die in een pot of bak staan op kantoor hebben vaak meer onderhoud nodig dan een verticale groene muur. Je hebt dus geen groene vingers nodig om een verticale beplanting te onderhouden. 

Interieurbeplanting is altijd goed, maar mocht je geen ruimte hebben of een te klein kantoor hebben is verticaal groen zeker de oplossing.