De beste manieren om te beleggen

Heb je een bedrag op je rekening staan waar je niets mee gaat doen? Dan kan het in sommige gevallen leuk, of zelfs slim zijn om dit te investeren. Door te investeren heb je de kans dat dit bedrag een stuk hoger kan worden, doordat je investering stijgt in waarde. Dit is niet de enige reden waarom mensen hun geld investeren. Door je geld van de bank te halen en te investeren, bescherm je dit bedrag voor de nadelige gevolgen van inflatie. Ook hoef je nu geen vermogensbelasting te betalen over dit bedrag. Deze belasting moet je ook betalen over belegd vermogen, maar door het rendement kun je dit proberen te compenseren.

Wil jij een deel van je geld investeren? Dan moet je kijken in welke hoek je dit wilt doen. Hieronder lees je meer over de soorten investeringen die je kunt doen en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Aandelen en crypto

De meest populaire vorm van investeren zijn nog steeds de aandelen. Voor de meeste mensen is dit principe wel bekend. Je investeert geld in een bedrijf. Stijgt het bedrijf in waarde? Dan stijgt ook de waarde van jouw aandelen. Deze kun je uiteindelijk weer proberen te verkopen voor een hoger bedrag. Je kunt op internet gemakkelijk de koersen bekijken, om te kijken hoeveel de waarde stijgt of daalt. Een manier van investeren die hier erg op lijkt, zijn de cryptomunten. Hier heb je onderhand vast weleens van gehoord. Het verschil met aandelen, is dat je investeert in een digitale munt in plaats van een bedrijf. Je kunt dan bijvoorbeeld Solana kopen, Ethereum of de bekende Bitcoins. 

Het voordeel van aandelen in vergelijking tot cryptomunten, is dat de aandelenmarkt een stuk stabieler is. Aandelen zullen minder snel enorm stijgen of dalen. Hierdoor heb je meer zekerheid. Veel mensen vinden deze snelle veranderingen in de markt juist een voordeel aan crypto. Je kunt zo namelijk op korte termijn veel succes behalen. Aandelen en cryptomunten kun je gemakkelijk kopen via een online tussenpersoon, een broker. Voor crypto kun je gebruikmaken van platforms zoals de welbekende FTX exchange, of andere bekende websites of applicaties. Eerst een FTX review lezen? Doen, zouden wij zeggen, want dan kom je zo goed beslagen mogelijk ten ijs als je overweegt een account te openen bij FTX waarmee je crypto kunt gaan kopen!

Andere populaire investeringen

Naast aandelen en cryptomunten, heb je nog veel meer manieren waarop je kunt beleggen. Denk bijvoorbeeld aan grondstoffen zoals goud of zilver. Het voordeel van grondstoffen, is dat deze meestal een redelijk vaste waarde hebben. Het is een erg stabiele markt, die vaak weinig last heeft van inflatie en andere nadelige effecten. Ook vastgoed is een goede manier van investeren, zeker hier in Nederland. Hiervoor moet je natuurlijk wel veel meer geld uitgeven.

Heb je een specifieke hobby, of veel kennis over een bepaald onderwerp of bepaalde producten? Dan kan dit ook helpen bij het investeren. Zo zijn er veel mensen die investeren in iets wat ze leuk vinden, zoals oude retro producten. Denk bijvoorbeeld aan oude videospellen, die je niet snel meer kunt krijgen. Retro meubels, speelgoed of historische voorwerpen (bijvoorbeeld uit de Tweede Wereldoorlog) kunnen ook veel waard zijn. Veel jongeren investeren tegenwoordig zelfs in speelkaarten van Pokémon of andere series. Je kunt dus van alles bedenken om je geld in te investeren.