De beste opzetzwembaden voor verschillende tuinoppervlakten

Nu de zomer er aan komt wil je de tuin alvast klaarmaken voor een seizoenlang zwemplezier. Maar zo’n zwembad kan flink wat ruimte in beslag nemen. Het is belangrijk om een geschikte afmeting te kiezen zodat je nog ruimte vrijhoudt voor de valzone en voor andere tuinmeubels. Wij geven je daarom wat bruikbare tips die jij kunt gebruiken bij de aankoop van een zwembad compleet met alle accessoires om direct te kunnen gaan zwemmen.

De beste zwembadformaten voor een kleine tuin

Een kleine tuin is in onze ogen niet groter dan 30m2. Over het algemeen passen rechthoekige zwembaden beter in een kleinere tuin dan ronde zwembaden. Een rechthoekig zwembad kan namelijk beter geplaatst worden in hoeken en kleine ruimtes. We adviseren bij een rechthoekig zwembad niet groter te gaan dan 300×200 cm. Mocht je toch heel graag een rond zwembad willen, dan adviseren we je om geen grotere diameter als 305 cm te plaatsen. Zo kun je vaak nog een veilige ruimte rondom jouw zwembad creëren en heb je voldoende ruimte voor de lounge set en schommelbank.

De beste zwembadformaten voor een middelgrote tuin

Een middelgrote tuin is onze ogen niet groter dan 60m2. Tuinen vanaf 30m2 tot 60m2 vallen onder middelgrote tuinen in Nederland. Naast een ruim opzetzwembad wil je natuurlijk genoeg ruimte overhouden voor je tuin set, BBQ en relax-stoel. Mocht je voor een rechthoekig zwembad gaan, adviseren wij je om een zwembad tot maximaal 400×211 cm te plaatsen. Wil je graag een rond zwembad? Plaats dan een zwembad tot maximaal 420 cm diameter. Zo houd je voldoende ruimte over voor een veilige valzone en andere tuinartikelen.

De beste zwembadformaten voor een grote tuin

Een grote tuin is onze ogen 60m2 of groter. Jij hebt een flinke lap grond en niets staat je in de weg. Hoe groter, hoe beter, is iets wat jij herkent! Het plaatsen van een klein zwembad in een grote tuin kan er heel vreemd uitzien. We adviseren je daarom om een zwembad aan te schaffen met een diameter van 427 cm of groter. Het grootste zwembad dat eenvoudig verkrijgbaar is heeft een diameter van 549 cm. Past dit mega zwembad in jouw tuin? Mocht je ondanks alle beschikbare ruimte toch graag een rechthoekige willen, kies dan voor minimaal 400×211 cm. Lege ruimtes in tuinen staan nog vreemder als een overvolle tuin.