De geluidsoverlast van de buren laten opmeten

Ben jij op de hoogte van de mogelijkheid om geluidsoverlast bij de buren op te laten meten? In zo’n geval komt een expert langs die door gebruik te maken van apparatuur gaat vaststellen dat er geluidsoverlast is. Hiervoor heb je immers een feitelijke vaststelling nodig, anders kan je niet aangeven dat er sprake is van geluidsoverlast. Bij geluidsoverlast buren meten heb je verschillende mogelijkheden. Naast de optie om te kiezen voor een expert die langskomt en de geluids decibellen gaat opmeten kan je tevens de meting zelfstandig verrichten. In zo’n geval voer je aan de hand van een apparaat geheel zelfstandig een meting uit. 

Stappen ondernemen naar aanleiding van de meting   

Zodra de meting is verricht kan je een aantal stappen ondernemen gericht op een einde maken aan de geluidsoverlast. Immers is de overlast die de buren veroorzaken erg vervelend. Daarnaast kan het schadelijk zijn voor je fysieke en mentale gezondheid als je vaak te maken hebt met overlast door de harde muziek. Een van de stappen die je kan ondernemen mocht je te maken hebben met overlast is het inschakelen van andere mensen. Als collectief bereik je immers meer dan alleen en er zijn in de buurt vast meerdere mensen die te maken hebben met de geluidsoverlast. Gezamenlijk kan je vervolgens naar de persoon gaan die de overlast veroorzaakt.


Woningeigenaar bellen       

Bij geluidsoverlast kan je altijd besluiten om de eigenaar te bellen. Dit is een belangrijke optie gericht op het maken van een einde aan de geluidsoverlast. Hierbij geldt dat je andere opties eerder moet afgaan, denk hierbij aan zelf initiatief nemen en langsgaan bij de buren. Zodra een verzoek geen zin heeft dan kan je besluiten om de woningeigenaar in te zetten. De laatste stap in het proces bestaat uit het inzetten van de politie. Voorafgaand aan dit moment geldt voor de meeste gevallen dat het probleem dan gelukkig inmiddels is opgelost.