De meerwaarde van een accountant Apeldoorn

Eén van de belangrijkste mensen binnen een bedrijf is ongetwijfeld de accountant. Voor heel kleine en middelgrote bedrijven is het echter helemaal niet mogelijk om een vaste fiscaal specialist in dienst te nemen. Dat hoeft ook niet. Je kan er immers ook perfect voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een freelance accountant Apeldoorn. Een dergelijke accountant is dan niet volledig of uitsluitend voor jouw bedrijf werkzaam waardoor de verloning aanzienlijk lager zal komen te liggen. Doe jij tot dusver de accounting van jouw bedrijf helemaal zelf en wil je daar nu graag verandering in brengen? In dat geval vertellen we je graag op deze pagina wat je kan verwachten van een accountant Apeldoorn.

 

  • Wat is een accountant precies? 

 

Een accountant is een persoon die zich heeft gespecialiseerd in fiscale regelgeving. Dit zorgt ervoor dat je behoorlijk wat verschillende zaken aan deze persoon kan toevertrouwen. Het gaat hierbij in eerste instantie natuurlijk om het indienen van de periodieke aangiftes voor BTW en belastingen. Dat is echter niet alles. Daarnaast fungeert een accountant Apeldoorn ook altijd als belangrijke raadgever voor je bedrijf. Ben jij bijvoorbeeld van plan om een bepaalde investering te doen, maar weet je niet helemaal zeker of deze wel echt gunstig zal zijn voor je onderneming? Dan zal een accountant daar klaarheid in scheppen. Op deze manier voorkom je dat je de verkeerde financiële (en fiscale) keuzes maakt.

 

  • Waarom is een accountant Apeldoorn zo belangrijk? 

 

Voor de meeste bedrijven die voor het eerst een accountant gaan inhuren is de belangrijkste reden daarvoor terug te vinden in de periodieke aangiftes die moeten gebeuren. Natuurlijk zijn deze vervelend en nemen ze erg veel tijd in beslag waardoor het interessant is dat je deze kan uitbesteden aan een echte specialist, maar er is meer. Meer dan ooit in het verleden heeft de accountant Apeldoorn namelijk ook een adviserende rol. De fiscaliteit is er door de jaren heen voor bedrijven alleen maar complexer op geworden en dat heeft ervoor gezorgd dat er voor de accountant echt een cruciale rol is weggelegd. 

 

  • Is een accountant niet te duur voor jouw bedrijf?

 

Het belang van de accountant zorgt ervoor dat veel mensen vrezen dat deze veel te duur is voor hun bedrijf. Dat hoeft echter zeker niet het geval te zijn. Het fulltime inhuren van een accountant is natuurlijk een ander verhaal. Voor kleine en middelgrote bedrijven geldt niet alleen dat dit op financieel vlak wellicht onhaalbaar is, daarnaast is er ook gewoon veel te weinig werk voor. Vergeet immers niet dat een accountant alleen zijn of haar kostprijs ten volle waard is wanneer er continue werk is om te doen. Geldt dat niet voor jouw bedrijf? Dan heeft het fulltime inschakelen van een accountant eigenlijk geen zin. Veel interessanter is het dan om gewoon een beroep te doen op een freelance accountant Apeldoorn. Het inschakelen van een kwalitatieve en ervaren accountant zal je op het einde van de rit ook helemaal niet veel geld kosten. Sterker nog, door het optimaal benutten van de fiscale voordelen van je bedrijf is het zelfs mogelijk dat hij je net heel wat geld kan opleveren. 

 

Kijk voor een account bij jou in de buurt op www.krcvanelderen.nl