De perfecte pauze

Veel bedrijven vragen zich af hoe ze het beste hun kantine kunnen inrichten. Moeten we nou banken neerzetten? Moeten we zorgen voor een lange tafel? Moeten we ervoor zorgen dat iedereen met elkaar in gesprek kan? We vroegen het aan de specialisten van Oudholland Kantoormeubelen en zij hebben een paar handige tips om ervoor te zorgen dat deze vragen niet meer nodig zijn.

 

Tip 1: zorg voor genoeg ruimte.

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt in de pauze. Omdat je waarschijnlijk al de hele dag druk bezig bent, is het wel eventjes fijn om genoeg ruimte te hebben voor jezelf. Zorg ervoor dat er genoeg zitplaatsen zijn, zodat je even rustig kan uitrusten terwijl je aan het genieten bent van je lunch.

 

Tip 2: Ga even naar buiten.

Veel bedrijven doen het steeds vaker, even in de pauze naar buiten toe om een stukje te lopen. Uit onderzoek is gebleken dat het ontzettend goed voor je concentratie is. Gezellig even met je collega’s kletsen terwijl je van de buitenlucht geniet. Een stukje lopen is niet per se noodzakelijk, gewoon even buiten zijn kan al zorgen voor een veel betere concentratie. 

 

Tip 3: Zorg voor verschillende plekken.

Zorg ervoor dat er in de kantine genoeg verschillende tafels zijn, zodat je zelf kan bepalen waar je wilt gaan zitten. Je kan dan met verschillende collega’s praten over de dingen die jij leuk vindt. Het nadeel van een grote tafel is namelijk, dat het over onderwerpen kan gaan waar je zelf niets mee hebt. Zo zie je dat veel met bijvoorbeeld gesprekken over bepaalde hobby’s, niet iedereen vindt die gesprekken leuk. 

 

Tip 4: Wees tijdens de pauze niet bezig met je werk.

Als je de hele dag al bezig bent met een bepaald project op je werk. Zorg er dan even voor dat je tijdens de pauze het over iets anders hebt. Het is goed om even met je gedachte ergens anders te zijn, dan bij het werken. Zo maak je even je hoofd leeg en kan je na de pauze er weer tegenaan.