De vaardigheden van jouw kind ontwikkelen met speelgoed

Lego, Playmobil en tegenwoordig zelfs consoles zoals de Nintendo Switch is populair speelgoed. Maar wat moet je nu eigenlijk kiezen wanneer je op zoek bent naar leuk speelgoed én wat leerzaam is voor jouw kind? Wanneer je jong bent worden namelijk belangrijke vaardigheden, zoals motoriek, congitie, creatief denken en ruimtelijk inzicht het meeste ontwikkeld. Leerzaam speelgoed kan jouw kind hierbij helpen, maar welk speelgoed dan?

Ons advies is: Kies voor Stapelstein. Het speelgoed is nog relatief nieuw, Stapelstein is namelijk in 2017 geïntroduceerd en sindsdien is het ontzettend populair. Voornamelijk bij crèches en kleuterscholen. Waarom? Dat is heel simpel, Stapelstein is zo ontwikkeld dat het de vaardigheden van niet alleen kinderen, maar ook van volwassenen. Het speelgoed zorgt ervoor dat het creatief denken van de gebruiker wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt je zo ver mogelijk uitgedaagd als dat je zelf wil.

Daarnaast kunnen de stenen voor meerdere doeleinden gebruikt worden, zoals zwemmen of balanceren, maar ook stapelen en structureren. Hierbij worden de vaardigheden van kinderen ontwikkeld, tijdens het spelen. Welke vaardigheden zijn dat dan? Dit zijn vaardigheden die je op latere leeftijd van pas blijven komen, zoals motoriek, cognitie, sociale competentie en creativiteit. En juist daarom is Stapelstein zo populair.

Een ander groot voordeel van het merk Stapelstein is dat het duurzaam is. Het materiaal gaat ontzettend lang mee en het design ‘tijdloos’. Hierdoor kan jouw kind het lang gebruiken, zonder het niet meer van ‘deze tijd’ is. Het materiaal wordt namelijk gemaakt door middel van een innovatief schuimproces en hierdoor worden 96% van de grondstoffen bespaard. Daarnaast kan het heel gemakkelijk gerecycled worden. Dit is ideaal voor wanneer jouw kind ouder wordt en het speelgoed niet meer gebruikt.