De voordelen van online verhuursoftware

Ben je eigenaar van een verhuurbedrijf, dan haal je waarschijnlijk op verschillende manieren klanten binnen. Vroeger ging het allemaal fysiek of via de telefoon, maar tegenwoordig tel je niet meer mee als je geen website hebt waar mensen je spullen kunnen huren. 

Er zijn verschillende manieren hoe je dit aan kunt pakken. Je kunt bijvoorbeeld je website gebruiken als showroom. Het nadeel is dat mensen dan geen bestellingen kunnen plaatsen. Je kunt ook een webshop laten bouwen, bijvoorbeeld in WordPress/Woocommerce. Het nadeel daarvan is dat deze systemen vaak niet perfect zijn afgestemd op verhuurbedrijven. Wij raden daarom aan om te kiezen voor online verhuursoftware. Alles over de voordelen ervan lees je in dit artikel.

Wat is online verhuursoftware?

Online verhuursoftware is een compleet pakket met daarin een webwinkel, verhuursoftware, een back-office en een mobiele app in één. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die dit aanbieden, zoals bijvoorbeeld Rentpro.

De voordelen van online verhuursoftware

Waarom zou je moeten kiezen voor online verhuursoftware? 

  • Het grote voordeel is dat bij online verhuursoftware alles op elkaar afgestemd is. Plaats je bijvoorbeeld een balie order in de verhuursoftware, dan komt deze bestelling in dezelfde database te staan waar de webshop ook gebruik van maakt. De beschikbaarheid op de webshop wordt dus in realtime aangepast. Hiermee bespaar je tijd en voorkom je fouten.
  • De software is voorzien van een reuzehandige app. Deze geeft je bijvoorbeeld een pushbericht bij een nieuwe bestelling. Ook kun je hem gebruiken om klanten een handtekening te laten zetten bij de ontvangst van hun bestelling.
  • Doordat je met één pakket, één database en één leverancier werkt, heb je dus ook maar één aanspreekpunt.
  • In tegenstelling tot veel traditionele webshopsystemen, houdt online verhuursoftware ook rekening met zaken die specifiek voor verhuurbedrijven van toepassing zijn. Voorbeelden hiervan zijn borg, termijnstaffels en voorraadplanningen.

Kortom, wil je als verhuurbedrijf online spullen verhuren, dan is het verstandig om te kiezen voor software die specifiek voor verhuurbedrijven ontworpen is. Zo maak je het jezelf als ondernemer namelijk een stuk makkelijker!