Delfts blauw in je interieur, zó doe je dat

Wil je graag Delfts blauw aan je interieur toevoegen, maar weet je niet goed hoe? Hier volgen 3 tips om Delfts blauw in je interieur te verwerken. Je kunt denken aan servies, een tulpenvaas of wanddecoratie bijvoorbeeld.

Tip 1: Delfts blauw servies

Voor een traditionele versie van Delfts blauw kies je voor serviesgoed. Tegenwoordig is Delfts blauw servies in alle soorten en maten verkrijgbaar. Geen truttige bordjes, maar hippe schaaltjes en zelfs sushi servies is verkrijgbaar in Delfts blauw. Show je servies op een prominente plaats in je keuken of in en mooie buffetkast. Maak het niet te bont en plaats slechts enkele stukken voor een rustige uitstraling. Op deze manier voorkom je dat het een allegaartje wordt en het rommelig oogt. Gebruik eventueel een standaard om één mooi bord of één mooie schaal te presenteren. Dat is stukken mooier dan een stapel om naar te kijken.

Tip 2: Tulpenvaas

In plaats van serviesgoed kun je ook denken aan een mooie tulpenvaas van Delfts blauw. Wist je dat een tulpenvaas van origine niet speciaal bedoeld is voor tulpen? In eerste instantie werden deze vazen bloempiramide of bloemhouder genoemd. Een tulpenvaas is dus geschikt voor alle soorten snijbloemen. Het leuke hiervan is dat je met slechts enkele bloemen al iets sfeervols neer kunt zetten. En zelf zonder bloemen erin is een mooie tulpenvaas al een prachtige eyecatcher op zich!

Tip 3: Wanddecoratie

Is aardewerk niet jouw smaak, maar wil je wel Delfts blauw in je interieur verwerken? Er zijn nog vele andere opties. Er zijn verschillende soorten wanddecoratie te bedenken met Delfts blauw. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een enkele muurcirkel met Delfts blauwe print, de witte en blauwe kleuren steken erg mooi af tegen een donkere muur bijvoorbeeld. En wat dacht je van een hexagon fotocollage waarin je een Delfts blauwe print combineert met je eigen foto’s in zwart-wit voor een meer eigentijds en trendy look?