Device as a Service

De nieuwste strategie voor het optimaliseren van de werkplek is DaaS IT, oftewel Device as a Service. Dit is een service die ervoor zorgt dat alle werknemers een laptop uitgeleend krijgen, met de nieuwste en veiligste software. Door iedereen dezelfde laptop aan te bieden, verminder je de uren die besteedt moeten worden aan onderhoud van allerlei verschillende merken en modellen van laptops. En als er iets fout gaat en de laptop moet vervangen worden, is een nieuwe zo geleverd! Compleet met alle nodige programma’s en software updates.

Abonnement van deze tijd

Dit soort abonnementen zijn in de loop der jaren steeds meer te zien. Als je voor een paar jaar als student naar de drukke binnenstad verhuist, is een fiets abonnement erg handig. Of als je een baan hebt die ervoor zorgt dat je veel aan het verhuizen bent, is het huren van een wasmachine of vaatwasser misschien voordeliger dan elke keer een nieuwe aanschaffen (en dan weer zien te verkopen).

Nu is dat dus ook doorgetrokken naar de kantooromgeving. En het is eigenlijk heel logisch! Door een abonnement te nemen op bedrijfslaptops, heb je een snellere doorloop van technologie. Een kant en klare laptop voor de ene medewerker, die snel geleegd en geprepareerd kan worden als hij door moet naar de volgende. Zo hoeft niemand telkens weer een nieuwe dure laptop aan te schaffen, die eerst nog helemaal voorzien moet worden van de geschikte software en programma’s.

Milieuvriendelijk

Een laptop die steeds doorgegeven wordt is naast praktisch, ook nog eens beter voor het milieu! Door goed onderhoud te verrichten gaat een laptop veel langer mee, en de gemiddelde laptop gebruiker heeft er op dit gebied minder verstand van dan een IT specialist. Door het onderhoud dus ook door specialisten te laten doen, zorg je ervoor dat een laptop minder snel maar wordt weggegooid omdat hij bijvoorbeeld te langzaam is geworden.