Die kunnen nog wel een boost gebruiken

Heb jij dat nou ook wel eens. Kom je op een plek en lijkt het alsof jij een andere taal spreek. Of je uit een ander land komt. Dan praat je over je vak en bemerk je dat de anderen op een gegeven moment niet meer weten waar je het over hebt. Dat probeer je het nog te verduidelijken, meer te gaan praten, extra je best doen om goed voorbeelden erbij te halen. Maar niets helpt. Alsof ze het niet willen horen. En dan kijk je naar hun resultaten en denk je dat het veel beter kan. Hoe komt dat nou, dat mensen alleen maar in hun eigen wereld kunnen denken.

Als je het niet ziet dat heeft het geen zin 

Ik probeer dan maar door te gaan en dan vallen mensen af. En dat is ook niet de bedoeling, want dan ben je ze kwijt. Ik denk dat ze er veel aan hebben als je het onderwerp leveranciersmanagement vanaf de basis met ze kunt doornemen. Zodanig dat ze het snappen en er dus met hun eigen praktijk mee aan de slag kunnen. Dat betekent veel oefenen, stapje voor stapje moet het beter. In de hoop dat ze het willen, want als ze het niet willen houdt het op. Een goede leveranciersmanagement training gaat daar zeker bij helpen. In een groep met mensen die ze helemaal niet kennen met het vak bezig. Vooral dat ze mekaar niet kennen geeft een gevoel van veiligheid, want voor een vreemde hoef je je niet te schamen en nog belangrijker na een week zie je ze toch niet meer.

Dan zit je daar met zijn allen bij elkaar

Dan is de grote dag dat je naar de training toe mag. Voor velen betekent dit een behoorlijke reis, veel verder dan je normaal naar je werk moet. Dat is vroeg opstaan en je hebt al vaak een hele dag er op zitten en dan moet het nog beginnen. Ja en dan is het altijd een belangrijk punt of het met het gezelschap wel gaat klikken. Soms lukt dat niet, maar meestal is het geen probleem. Mensen komen om te leren en staan vaak open voor elkaar. Leuk, want daar kan ik erg van genieten. En als het onverhoopt niet loopt ligt het niet aan mij. Dat heb ik me altijd voorgehouden.