Dit is wat iedere ondernemer moet weten over het incassorecht!

Iedere ondernemer kent het wel. Openstaande facturen die niet worden betaald door de klant en aanmaningen die worden genegeerd. Dit soort problemen vallen onder het incassorecht. Door ondernemers worden zulke problemen vaak ervaren als iets waar je geen controle over hebt. Want continu klanten bellen en betaalherinneringen sturen is helaas niet altijd een werkende oplossing. 

 

Daarbij kost het veel tijd en wil je die tijd natuurlijk liever in ander werk steken. Om jezelf tijd te besparen, is het slim om hiervoor een incasso advocaat in te schakelen. Ben je benieuwd wat het nut is van een incasso advocaat of wil je meer weten over het incassorecht? Lees dan snel verder!

 

Wat is het incassorecht precies?

Wanneer openstaande facturen niet worden betaald, kan dit narigheid opleveren. Het lijkt misschien in eerste instantie geen big deal, als het om enkele factures gaat, maar een ophoping van onbetaalde facturen is geen pretje. Daarom is het belangrijk om op tijd in actie te komen om een ophoping te voorkomen. 

 

En dit is waar het incassorecht om de hoek komt kijken. Het incassorecht is namelijk het buitengerechtelijk vorderen van schulden. Een incasso advocaat bij CKH Advocaten kan je helpen met problemen omtrent deze schuldvordering. 

 

Wat doet een incasso advocaat?

Een incasso advocaat is gespecialiseerd in het incasseren van vorderingen. Zo staan zij jou bij om openstaande facturen, door middel van een doeltreffende aanpak, te incasseren. Ten eerste hebben incasso advocaten van CKH Advocaten kennis over welke rechtsmiddelen bestaan. Ten tweede weten ze precies bij welke gebeurtenis het juiste rechtsmiddel past. 

 

Geen een incasso of vordering is hetzelfde, waardoor elke incasso of vordering een andere aanpak vereist. Incasso advocaten zorgen er dus voor dat jouw openstaande facturen op doelmatige wijze worden geïncasseerd!

 

Heb ik een incasso advocaat nodig?

Als ondernemer is het geen vereiste om een incasso advocaat in te schakelen. Maar om eventuele problemen met openstaande facturen met klanten te voorkomen, kan het wel heel erg handig zijn! Incasso advocaten helpen namelijk niet alleen met het draaiende houden van je onderneming, maar geven ook advies over hoe je de juiste waarborgen kan realiseren om facturen spoedig betaald te krijgen.