
Drie tips om een geschikt kantoorpand te vinden
Op zakencorner.nl wordt veel beschreven omtrent zaken doen waar een geschikt kantoorpand natuurlijk niet kan ontbreken. Een kantoorpand dient namelijk niet alleen voor praktisch onderdak met elektriciteit. Een kantoorpand zegt veel over je bedrijf. Een organisatie dat zich inzet voor goede doelen met een groot een hoog gebouw met een luxe uitstraling is natuurlijk geen bijpassende match. In deze blog geven we je dan ook graag drie tips om een geschikt kantoorpand te vinden die past bij je bedrijf. Benieuwd? Lees gauw verder.
#1 Praktisch en slim
Wat wij bedoelen met praktisch en slim? Wanneer je een groothandel bent waar geregeld vrachtwagens komen laden en lossen is een kantoorpand in de binnenstad natuurlijk geen optie. Nu is dit voorbeeld wellicht wel heel voor de hand liggend maar geldt in grote lijnen voor alle bedrijven. Bedenk dus goed bij het kiezen van een kantoorpand waar het moet staan. Zowel geografisch als demografisch. Een bedrijf dat zich richt op het midden van het land voor boeren? Zorg dat je in het midden van het land buiten de steden zit. Bedenk dus allereerst goed waar je het bedrijfspand wilt hebben staan vanuit praktisch oogpunt.
#2 Cultuur en uitstraling
Nadat je een kantoorpand op je wensenlijstje hebt vanuit praktisch en slim oogpunt is het belangrijk om het culturele oogpunt in aanschouw te nemen. Ieder bedrijf heeft namelijk een cultuur en uitstraling die ook moet worden doorgetrokken in het kantoorpand. Een creatief designbureau of hip architectenbureau gaan natuurlijk niet in de simpelste gebouwen zitten. Bedrijven dat een goedkope uitstraling willen hebben kunnen daarentegen beter een simpel en goedkoop kantoorpand kiezen. Hetzelfde geldt voor goede doelen die natuurlijk niet in de meest dure en luxe gebouwen moet zitten. Wat je wil uitstralen als bedrijf moet matchen met het kantoorpand.
#3 Veiligheid
Veiligheid klinkt waarschijnlijk als volkomen logisch, echter zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van een funderingslabel? Een label dat aan woningen en panden wordt geplakt om de staat van de fundering weer te geven. Op de informatieve website Duurzaamfunderingsherstel.nl staat al veel beschreven over de gevaren van instabiele funderingen. Daarnaast is de veiligheid niet de enige factor wat bedreigend kan zijn voor ondernemers. Het bijkomende kostenplaatje kan ook een factor zijn waar je als onderneming rekening mee moet houden. Stel als het funderingslabel van kracht is kan het bijvoorbeeld worden verplicht om fundering te herstellen aan de verschillende funderingsproblemen. Voorkom dus hoge kosten en gevaarlijke situaties, vraag naar de staat van de fundering.