Drukt u liever af met een inkjet- of laserprinter?

Gebruik je een printer voor professioneel of privé gebruik? Bent u een intensieve gebruiker met weinig tijd en wilt u een printer die nog sneller afdrukt? Heeft u reeds een inkjetprinter gehad en was u hier niet tevreden mee of wou u gewoon nog dat tikkeltje meer? Dan heeft u waarschijnlijk al een laserprinter in huis genomen. Bij de aankoop van deze printer zal u gemerkt hebben dat een printer geen goedkoop product is. Daarnaast is de printer een ding maar dan heeft u ook nog een toner nodig. Net zoals een koffiemachine niet zonder koffiebonen kan en een auto niet rijdt zonder benzine, kan een printer ook niet zonder inktpatronen of toners. Weet daarom goed wat je koopt want niet iedere toner past op eender welke printer. Kijk goed uw tonernummer en printertype na voor je een aankoop doet.

Waarom kiezen voor een laserprinter?

Toners hebben zowel voor- als nadelen tegenover gewone inktcartridges. Zowel de printer als de toners zijn duurder als bij een inkjetprinter en de printer neemt vaak ook meer plaats in. Een laserprinter dient daarom vooral voor professioneel gebruik en is minder geschikt voor iemand die eens sporadisch iets moet afprinten. Toch heeft de laserprinter meerdere voordelen. Een laserprinter print sneller dan een normale printer, dit is vooral merkbaar als je vele pagina’s tegelijk moet afdrukken. Een toner werkt niet met inkt en kan daarom ook niet verdrogen, wat dus ook resulteert in afdrukken die droog en watervast zijn.

Koop goedkope toners van een hoge kwaliteit

Ga voor goedkope toners die toch hun kwaliteit kunnen garanderen. Een lagere prijs is niet automatisch een mindere kwaliteit. Merken zoals Samsung, HP, Konica en Dell bieden steeds een hoge kwaliteit aan. Een goede tip is wanneer je een printer hebt van een bepaald merk je ook best een toner van datzelfde merk kan kopen. De producent weet zelf als geen ander welke toners er het best bij welke printer passen. Dit is een punt dat de merken zelf ook aanhalen, ‘samen beter’. Dit verwijst naar een nog betere samenwerking tussen twee producten die gemaakt zijn om samen te gebruiken.