Een adviseur kan je helpen bij het kiezen van een WIA voor je zieke medewerkers

Wanneer je een eigen organisatie hebt, ben je verplicht een aantal verzekeringen voor je medewerkers af te sluiten. Dit zijn vaak meer verzekeringen dan je vooraf denkt. Het is mogelijk om alle verzekeringen zelf te regelen voor je medewerkers. Zorg er dan voor dat je wel alle verzekeringen afsluit en er geen een vergeet. Het is ook mogelijk om een adviseur mee te laten kijken bij het kiezen van de juiste verzekeringen. Hierdoor krijg jij goed advies over welke verzekeringen je nodig hebt voor je medewerkers. Een adviseur helpt ook met het kiezen van de juiste verzekering binnen jouw situatie.

Sluit als eerste een ziekteverzuimverzekering af

Er wordt gezegd dat de belangrijkste verzekering voor je medewerkers de verzuimverzekering is. Medewerkers kunnen zich namelijk dagelijks ziek melden, waardoor jij de verzekering als werkgever dagelijks nodig hebt. Zorg er daarom voor dat jij een goede ziekteverzuimverzekering afsluit. Daarnaast ben jij als werkgever wettelijk verplicht door te betalen tijdens een ziekteperiode. Deze periode duurt maximaal 2 jaar. Zonder verzekering is dit een behoorlijke kostenpost. De verzekering kan passend zijn voor enkele medewerkers, maar ook voor een groter aantal. Raadpleeg hiervoor een adviseur of ga zelf op zoek naar de juiste informatie.

Kies de juiste verzekering

Let goed op welke verzekering je afsluit. De verzekering moet passen bij de grootte van je organisatie. Heb jij een organisatie met 100+ medewerkers? Ga dan op zoek naar een verzekering die hierop aansluit en het meest voordelig is in jouw situatie. Heb jij een kleine organisatie met minder dan 50 medewerkers? Zoek dan een passende verzekering voor kleine organisaties. Hierbij wordt vaak gekeken naar de totale loonsom van de onderneming.

Verzekering voor kleine bedrijven

Als jij een klein bedrijf hebt en je wilt een verzekering afsluiten, kan een adviseur erg helpen. Als klein bedrijf is het vaak moeilijk om tijd vrij te maken voor het regelen van een verzekering. Daarnaast is er misschien weinig kennis aanwezig over deze verzekeringen. Een adviseur kan dan helpen bij het afsluiten van verzekeringen. Voor een ziekteverzuimregeling zal de adviseur bijvoorbeeld rekening houden met MKB, wat staat voor Midden en Kleinbedrijf. Voor MKB-bedrijven kan een mkb verzuim ontzorg verzekering passend zijn. Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel voorkomen dat je tegen hoge kosten aanloopt. Je mag als werkgever zelf bepalen of jij je wil verzekeren tegen financiële risico’s. Bij een MKB verzuim ontzorg verzekering is er sprake van premiedemping. Daarom is deze voordelig voor kleinere organisaties.

 

Wees voorbereid

Kortom: inventariseer welke verzekering bij jouw onderneming past. Ga op zoek naar een passende adviseur en laat je vrijblijvend adviseren. Zo ben je voorbereid en vermijd je grote risico’s.