Een hecht team creëren tijdens het thuiswerken doe je zo

Het is ondertussen al meer dan een jaar geleden dat we begonnen met thuiswerken. Wellicht ben je ondertussen een paar weken op kantoor geweest, of kom je af en toe nog een dag voor een speciale meeting, maar je bent veel thuis aan de slag. De kans dat je ondertussen een paar nieuwe collega’s hebt gekregen, is groot. Indien ze ook nog eens op een andere afdeling werken, zal je zonder bedrijfsuitjes elkaar niet zo goed leren kennen. Daarom wordt het hoogstens tijd voor wat teambuilding online! Je vindt hier de leukste inspiratie.

Los als team een Escape Room op

De kans dat jij dit al eens eerder hebt gespeeld is groot, maar wist je al dat dit ook online kon? Virtuele escape rooms bieden een uitdaging voor alle soorten teams. Spelers krijgen dezelfde puzzels en taken die ze moeten overwinnen als in een fysieke kamer, terwijl ze werken aan een gedeeld doel: ontsnappen! Het is een geweldige manier op beter te communiceren, een band op te bouwen, meer te weten komen over de persoonlijkheden van de teamgenoten en plezier te hebben!

Persoonlijke feiten raadspel

Het raadspel voor persoonlijke feiten is een geweldige manier om de interesses van jouw teamleden buiten het werk te leren. Om te beginnen vraagt de manager elk teamlid om een aantal persoonlijke feiten met hen te delen. Deze feiten worden vervolgens verzameld in een document dat met elk individu in het team wordt gedeeld. Naast elk persoonlijk feit is er een lege kolom waarin elke medewerker moet raden tot welk teamlid het feit behoort! Dit ijsbrekerspel kan niet alleen hilarisch zijn, maar het is ook een geweldige manier om succesvolle teamcohesie en vriendschap te ontwikkelen. Dit activiteit kan ook live plaatsvinden in een groep videochat. Doe dit op vrijdag aan het einde van de werkdag en laat iedereen een borrel drinken. Gegarandeerd plezier!