Een kredietverzekering kan veel ellende besparen

Stel je bent een horeca groothandel. Dan verkoop je aan horeca gelegenheden, zoals hotels, restaurants en cafés. Je levert jouw goederen vaak in grote oplages en klanten krijgen hiervoor een factuur. Maar wat als jouw klant de factuur niet betaald? Je hebt al verschillende aanmaningen gestuurd en uiteindelijk blijkt het zo te zijn dat jouw klant in financiële problemen zit en misschien wel failliet gaat. Niet zo gek ook in deze tijd. Maar hoe zit het met het geld wat jij nog van deze klant zou ontvangen? Een kredietverzekering kan je hierbij helpen.

Check de kredietwaardigheid

Ook is het altijd verstandig om voordat je met een nieuwe klant in zee gaat, de kredietwaardigheid te checken. Dit kan door middel van een kredietwaardigheidscheck. Deze check laat zien of een klant in staat is om zijn facturen te betalen. Aan de hand van deze uitslag kun je bijvoorbeeld bepaalde betalingsmaatregelen treffen. Wanneer je een kredietverzekering bij een kredietverzekeraar af sluit, dan zit deze check vaak al bij de verzekering inbegrepen.

Met een kredietverzekering ben je verzekerd van je geld

Met een kredietverzekering krijg je op tijd betaald. De verzekeraar gaat dan achter de wanbetaler aan. Dit kan door er een incassobureau op te zetten of misschien zelfs uiteindelijk een deurwaarder. Maar hier hoef jij als ondernemer je allemaal niet meer mee bezig te houden. Jij hebt betaald gekregen en je leidt hierdoor dus geen verlies als ondernemer. Je kunt gewoon de huur van je pand doorbetalen en de loonkosten van je personeel.

Voorkom liquiditeitsproblemen

Als eigenaar van een bedrijf weet je dat het goed kan gaan met je bedrijf, maar ook slecht. Wanneer het momenteel goed gaat, dan kan het zomaar ook ineens slecht gaan. Een flinke financiële tegenvaller kan wellicht al het faillissement betekenen voor jouw onderneming. Door een goede kredietverzekering af te sluiten kun je niet-betaalde facturen opvangen en dus zorgen voor voldoende liquide middelen in je onderneming.