Eigen onderneming starten maar waar moet je beginnen?

Is dit al een tijd je droom, een eigen bedrijf starten? Eigen baas zijn, zelf je prijzen bepalen, werken wanneer jij dat wil en altijd doen wat je leuk vindt. Er zijn genoeg redenen op te noemen waarom je nu een eigen bedrijf zou willen beginnen. Momenteel werk je nog voor een baas, echter het is tijd om je eigen weg in te slaan. Je bent al tijden op zoek naar betekenisvol werk maar er komt niets geschikts voorbij. Wij helpen je op weg met een paar goede ideeën!

De eerste vraag is natuurlijk:

Wat voor bedrijf wil je oprichten?

Zorg ervoor dat je iets kiest waar je echt in gelooft. Wanneer je eigen bedrijf een reflectie is van wie jij bent, is de kans veel groter dat je slaagt en ook nog eens gelukkig wordt van het werk dat je doet. En dat is natuurlijk hetgeen jij wilt!

Ben je handig met je computer en vaak online te vinden? Start dan je eigen webshop. Wat voor producten je wilt verkopen, ligt eraan waar jij affiniteit mee hebt. Ben je helemaal weg van dieren? Start dan een webshop die dierenproducten verkoopt, bijv. kattenluiken, hondenspeeltjes, hondenvoeding. Als jij veel affiniteit met dieren hebt, kun je ook als beste uitleggen waarom men een kattenluik chip moet aanschaffen toch? Zoek ook uit wat de concurrentie is en probeer in te schatten wat je allemaal in marketingkosten moet steken, want met alleen een webshop opzetten ben je er natuurlijk niet!

Schakel een marketing bureau in

Hoe zet je je merk het beste in de markt? Welke kanalen kun je het beste hiervoor gebruiken. Een marketing bureau heeft hier natuurlijk veel ervaring in en kan je hiermee op weg helpen. Zij zorgen ervoor dat je genoeg online zichtbaarheid krijgt.

Verdere ideeën wat voor onderneming je zou kunnen starten?

Houd je van schrijver, start dan je eigen blog en ga hier geld mee verdienen. Ben je creatief, start je eigen decoratiebedrijf. Ben je goed in organiseren, begin dan een koeriersservice. Houdt het vooral dicht bij jezelf en wat jij leuk vindt!