Employer branding is belangrijker dan ooit; heb jij er al werk van gemaakt?

Het tekort aan vacatures is de laatste tijd groter geworden, en dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat we al meer dan een jaar tegen een tekort aan arbeidskrachten vechten. Hoewel de percentages waarschijnlijk weer de goede kant op zullen gaan, zijn we nog lang niet uit de problemen. Het zal de komende maanden moeilijk zijn om goede arbeidskrachten te vinden. Daarom is het van cruciaal belang dat we ons richten op employer branding. In dit artikel leggen we uit wat employer branding is en waarom het een groot verschil kan maken bij het werven en behouden van kwaliteitsmedewerkers.

Werknemers worden aangetrokken door een aantrekkelijk merk.

Het creëren van een aantrekkelijk merk is van cruciaal belang als organisatie zijnde. Veel consumenten hechten meer waarde aan merken dan aan de prijs van de producten van het bedrijf. Dit komt doordat ze vertrouwen op een bepaalde kwaliteit of omdat ze altijd positieve verhalen hebben gehoord of positieve ervaringen hebben gehad met het merk. Bij het zoeken naar een baan is dit niet anders. Als je wilt dat werknemers je benaderen in plaats van dat je ze altijd naar je toe moet trekken, zul je extra moeite moeten doen om een aantrekkelijk merk te bouwen voor werknemers. Dit doe je door employer branding toe te voegen aan je marketingwerkzaamheden.

Begin bij het begin

Het opbouwen van een sterk merk is niet meteen gebeurd. Het is belangrijk dat je je werknemers bindt, boeit en betrekt bij elk aspect van het bedrijf en van hun werk. Wanneer je naar je huidige werknemers van alles roept en beloofd en dit vervolgens ook waarmaakt zullen ze positieve gevoelens en vreugde uitstralen. Wanneer je medewerkers werkelijk gelukkig zijn met hun werk en de werkomgeving, zullen ze dat ook uitstralen naar de buitenwereld. Het is dus van essentieel belang om op korte termijn te beginnen met naar buiten te communiceren wat jij binnen in het bedrijf allemaal doet en hier ook bewijs van te laten zien. Jouw medewerkers zullen het verhaal en het merk ondersteunen en dit zal anderen ervan overtuigen dat jouw organisatie betrouwbaar is. Zodra intern alles in orde is, kun je buiten communiceren over wat je binnen in je bedrijf doet. Door dit op de juiste manier aan te pakken, kun je een voorkeurspositie verwerven op de arbeidsmarkt.

Bouw verder aan een perfecte candidate experience 

Het is van cruciaal belang om een vlekkeloze candidate experience te ontwikkelen die aansluit bij de employer brand. Dit is omdat de ervaring die sollicitanten met jouw bedrijf hebben ook al voor een groot deel bepalen met welk gevoel ze uiteindelijk bepalen of ze voor jouw organisatie aan de slag gaan of niet. RPO staffing kan jou helpen door een volledige candidate experience te ontwikkelen en je bij te staan in elke fase, van sollicitatie tot onboarding. Jouw employer branding strategie moet worden gecommuniceerd via elk communicatiemiddel met de mogelijke kandidaat, zodat alles in één lijn ligt met jouw hoofdboodschap.