Gebruiksvriendelijke apps: app design voorbeelden

Hoe gebruiksvriendelijker een app is om te gebruiken, hoe fijner het zal zijn voor de doelgroep om de app te gaan gebruiken. Een essentieel onderdeel wat bepaald of een app wel of niet gebruiksvriendelijk is is intuïtiviteit. Een design kan je intuïtief noemen wanneer de gebruiker precies weet wat hij/zij moet doen bij een eerste oogopslag, zonder hierover na te hoeven denken. De volgende app voorbeelden zijn ontworpen en ontwikkeld door app designer DTT uit Amsterdam.

 

H2: De Koning Pinguïn Greenpeace AR app

Om extra aandacht te werven voor het beschermen van de Zuidpoolzee, het leefgebied van de pinguïns, is door DTT de Koning Pinguïn AR app ontwikkeld. Het concept is vergelijkbaar met het populaire Pokémon GO, alleen gaan gebruikers nu op zoek naar pinguïns. Wanneer de gebruiker de app voor het eerst start, wordt hij/zij verwelkomd met een beknopte tutorial over de app. Door middel van een duidelijk kompas wordt de gebruiker naar een pinguïn geleid en wanneer de gebruiker in de omgeving is van een pinguïn zal het camera icoon bewegen, om hier de aandacht van de gebruiker naartoe te trekken.

 

H2: De Hebban boeken community app

De Hebban boeken community app is een platform voor lezers door lezers. Gebruikers van de app kunnen boektitels gemakkelijk opzoeken en toevoegen aan leeslijstjes. De app biedt de mogelijkheid om details, ratings, beoordelingen en statistieken over boeken te vinden. Dit alles in een handig overzicht, met een prachtig design. Tijdens het app ontwerp is er goed nagedacht over de navigatie, dit maakt de app erg gebruiksvriendelijk.

 

H2: De Ziekenhuisbedchecker

De Ziekenhuisbedchecker was een spoedopdracht vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inzake de coronacrisis. De ziekenhuisbedchecker is ontwikkeld om de Nederlandse zorgcapaciteit inzichtelijk te maken tijdens de coronacrisis. De oplossing is opgezet als Progressive Web App (PWA), hierdoor is de Ziekenhuisbedchecker te gebruiken op zowel mobiele apparaten als computers. Bij het ontwerpen van een PWA is het belangrijk om rekening te houden met de responsiviteit op verschillende apparaten.