Handige apparatuur die de bedrijfsvoering efficiënter kan maken

Een bedrijf opbouwen is geen gemakkelijke taak. Het vereist veel hard werken, toewijding en discipline. Het is echter ook belangrijk om je medewerkers tijdens het werk veilig en gezond te houden. Dan komt kwalitatieve apparatuur goed van pas. De juiste tools zoals een compressor kunnen je helpen om betere resultaten te behalen door de productiviteit en efficiëntie in je activiteiten te verhogen.

Compressor

Een compressor zoals die van van Elewout Kompressoren is een machine die gas onder druk zet. Het levert perslucht aan pneumatisch gereedschap en apparatuur, zoals schiethamers en verfspuiten. Compressoren worden in veel industrieën gebruikt, waaronder de bouw, mijnbouw, olie en gas, farmaceutische productie en voedselverwerking. Naast het leveren van lucht voor pneumatisch gereedschap, kunnen compressoren ook banden oppompen van voertuigen zoals ATV’s of vorkheftrucks.

Heftruck

Een vorkheftruck is een type uitrusting dat helpt bij het optillen en verplaatsen van materialen tussen verdiepingen of plaatsen. Vorkheftrucks worden aangedreven door diesel- of elektromotoren, die een hefvermogen van 1300 tot wel 30.000 kg kunnen hebben. Ze worden gebruikt in magazijnen en fabrieken waar materialen worden opgeslagen, vervoerd en gedistribueerd.

Adsorptiedroger

Een adsorptiedroger is een machine die vocht uit de lucht verwijdert door het te adsorberen op een droogmiddel, dat kan worden geregenereerd en hergebruikt. Adsorptiedroging wordt gebruikt voor industriële of laboratorium toepassingen waar grote hoeveelheden kleine vluchtige moleculen uit gassen of vloeistoffen moeten worden verwijderd. Adsorptiedrogers hebben veel voordelen ten opzichte van andere droogmethoden. Dat komt omdat het geen hoge temperaturen of drukken vereist, en ook geen vaste deeltjes hoeft te verwijderen zoals filtratiesystemen doen.

Wiellader

Een wiellader is een type tractor dat wordt gebruikt om losse materialen zoals zand, grind en vuil te vervoeren. Het wordt ook gebruikt om materiaal over een bouwplaats te verplaatsen. De machine kan worden gebruikt voor het hijsen, transporteren en storten van lasten. Ze worden vaak gebruikt in landschapsarchitectuur, omdat ze mulch over gazons kunnen verspreiden en over bloembedden kunnen rijden zonder ze te beschadigen.

Boorgereedschappen

Boorgereedschappen worden gebruikt om twee stukken metaal aan elkaar te bevestigen. Deze tools zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en materialen. Hierdoor kunnen ze door iedereen worden gebruikt, van professionals in de bouw tot doe-het-zelvers.