Het ontstaan van Under Armour

Je bent vast wel is door een een sportwinkel gelopen en het merk Under Armour gezien of op de televisie een reclame gezien met het merk. Maar wie zit nou achter het merk en hoe is het tot stand gekomen?

University of Maryland Football team

Het begon in 1996. Kevin was toen die tijd 23 jaar oud en was aanvoerder van University of Maryland Football team, en ‘the sweatiest man on the field’. Hij was het helemaal zat om natte, zware en klamme t-shirts te dragen onder zijn harnas (Under Armour). Kevin was vastberaden om iets nieuws op de markt te zetten dat niets meer je sportprestaties mag belemmeren. Hij besluit nieuwe stoffen te gebruiken die razendsnel opdrogen, zweet absorberen en de spieren ondersteunen. Het merk Under Armour was een feit.

Tegenwoordig een van de grootste sportmerken

Nu 24 jaar later is Under Armour uitgegroeid tot een van de grootste sportmerken, en heeft recentelijk Adidas van de 2e ranglijst afgestoten. Op dit moment heeft Under Armour 200 miljoen geregistreerde gebruikers en het groeit snel. Het begon allemaal met een idee en tegenwoordig verkoopt Under Armour vele verschillende producten zoals; Under Armour basketbalschoenen, Under Armour T-shirts, Under Armour sneakers en nog veel meer.