Hoe kan de zwembadtent het water opwarmen?

Een van de voordelen van het gebruik van een zwembadtent is dat het water warm wordt. Zo geniet je niet alleen in de zomer maar ook in het voor- en najaar van warm water. Misschien ben je benieuwd hoe deze tent het water kan opwarmen. Deze tent is gemaakt van hetzelfde materiaal dat ook voor kassen wordt gebruikt. Wanneer de zon de tent verwarmt, wordt de hete temperatuur onder de tent gevangen en het water verwarmd. Je kunt dus zonder veel energie in het warme water zwemmen. De temperatuur van het water kan oplopen tot 25 graden. Het kan warmer zijn als de zon feller schijnt.

Waarom verwarmt de zwembadtent het water niet?

Wanneer je de SunnyTent zwembad tent gebruikt, kan deze tent het water soms niet goed verwarmen. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je de overkapping op het inbouwzwembad installeert, kan deze veel warmte verliezen aan de bodem en zijkanten van het zwembad. Dit kan gebeuren als je geen isolatiemateriaal onder het zwembad hebt. Bovendien wordt het water niet warm als je de tent niet goed sluit. Ook zal het water niet warm zijn als het zwembad in de schaduw staat.

Tips om je zwembad sneller op te warmen

Je kunt het proces van het opwarmen van het water versnellen door de zwembadpomp aan te zetten als de zon schijnt. Op deze manier wordt de bovenste laag water verwarmd door de tent. Daarna wordt het gemengd met de koudere laag. Het water zal de hete luchttemperatuur kunnen opnemen. Je moet de pomp ’s nachts uitzetten. Bovendien moet je de tent goed sluiten, zodat het water sneller kan opwarmen. Als je deze tips opvolgt, kun je genieten van warm water om te zwemmen.