Hoe kan loopbaanbegeleiding helpen bij carrièrevoortgang?

Ben je recent gestopt met een baan die niet bij je past en ben je op zoek naar iets nieuws? Het vinden van een baan die bij jou past kan soms ingewikkeld zijn, helemaal als je niet goed weet wat je nu echt wilt. Als je op dit punt bent aangekomen, kan het waard zijn om een loopbaanbegeleider in te schakelen. Loopbaanbegeleiding is een vorm van coaching die zeer vaak wordt gebruikt voor loopbaanontwikkeling en het vinden van een nieuwe carrière. Het inschakelen van een loopbaancoach kan je helpen om uiteindelijk een baan te vinden die werkvoldoening geeft. In deze blog zoeken we uit hoe een loopbaanbegeleider je hierbij kunt helpen.

Loopbaanbegeleiding helpt vertrouwen te kweken

Er zijn veel mensen die moeite hebben met het uitstralen van zelfvertrouwen, en dit kan moeizaam zijn als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Als je niet in jezelf gelooft, hoe kan een toekomstige werkgever dan in jou geloven? Een loopbaanbegeleider kan je een nieuw perspectief bieden en je helpen om jouw twijfels en onzekerheden achterwege te laten. Vertrouwen is besmettelijk, en jouw houding is de helft van het gevecht!

Een loopbaancoach kan helpen bij het opstellen van een CV

Een goede CV is de eerste voet tussen de deur bij een interessante werkgever. Dit betekent dat je als werkzoekende ervoor moet zorgen dat jouw CV in één oogopslag laat zien wat je te bieden hebt. Een loopbaanbegeleider weet precies waar werkgevers naar zoeken en kan je helpen om op basis van jouw specifieke vakgebied een CV op te stellen die opvalt. Er kan onder meer hulp worden geboden om de schrijfstijl van de CV en motivatiebrief te verbeteren en de manier waarop je jouw CV ordent en vormgeeft.

Het belang inzien van netwerken

Deelnemen aan evenementen en organisaties in de sector is een effectieve strategie om de baan te scoren die bij jou past. Er zijn echter veel mensen die moeite hebben met netwerken en laten het daarom liever achterwege. Een loopbaancoach kan helpen om jouw netwerkvaardigheden naar een hoger niveau te tillen en ervoor te zorgen dat je leert begrijpen wat het nut is van netwerken.

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek

Een van de elementen die vaak terugkomt tijdens loopbaanbegeleiding, is de voorbereiding op het sollicitatiegesprek. Een loopbaancoach is erop getraind om je sollicitatiegesprektechnieken over te brengen en je de kennis en vaardigheden te bieden die je door verscheidene soorten sollicitatiegesprekken heen kan loodsen. Niet alleen zal de loopbaancoach ervoor zorgen dat je hebt geoefend vóór het echte gesprek, maar hij zal jou ook helpen om veelvoorkomende vragen op een spontane wijze te kunnen beantwoorden. Oefening baart immers kunst, en zal je helpen om met een gezonde dosis zelfvertrouwen aan het gesprek te beginnen!