Hoe vind ik de beste leverancier voor zakelijke energie? Handige tips!

Een geschikte energieleverancier voor jouw bedrijf – of het nu een kleine eenmanszaak is, een MKB of een grote onderneming – vinden veel ondernemers eigenlijk best lastig. Het aanbod is tegenwoordig zo groot, dat je al gauw verdwaald in het woud aan aanbieders van zakelijke energie. Vervelend, maar er zijn handige manieren om snel een voordelige, betrouwbare en professionele energieleverancier te vinden voor jouw zakelijke energielevering. We helpen je graag op weg met enkele handige tips!

  1. Gebruik een online energievergelijker

De juiste deal vinden, zodat je jouw energie voordelig en op maat geleverd krijgt, kun je slim doen door gebruik te maken van een onafhankelijke energievergelijker. Energievergelijkers op internet helpen je om snel de voorwaarden, prijzen en aanbiedingen te vergelijken van grotere en kleinere energieleveranciers. Wil je de beste deal scoren, dan is een vergelijk energie zakelijk via internet een van de beste manieren om dat te bereiken.

  1. Vergeet niet om online reviews door te lezen
    Reviews zijn al jarenlang een goede manier om te controleren of je met een betrouwbaar bedrijf te maken hebt. Heb je een keuze gemaakt uit een aantal kandidaten voor de levering van zakelijke energie? Controleer dan, voordat je een contract afsluit, hoe het betreffende bedrijf in het algemeen gewaardeerd wordt. Door via een zoekmachine te zoeken op de bedrijfsnaam, vind je vaak honderden reviews. Deze geven meestal een goede indicatie van de prijzen die worden gehanteerd, de effectiviteit van de klantenservice en de klantvriendelijkheid van het energiebedrijf. Vergeet daarom niet om de klantbeoordelingen te checken! 
  2. Check of er welkomstpremies of overstapbonussen zijn

Een aanrader is om altijd te letten op welkomstpremies en overstapbonussen. Zeker in de laatste maanden van het jaar, van september tot december, zetten veel zakelijke energieleveranciers leuke welkomstpremies en bonussen in als je voor hen kiest. De bedragen kunnen oplopen tot welke enkele honderden euro’s. Een bedrijf dat zakelijke energie levert kan qua tarieven iets prijziger zijn dan een concurrent, maar door de welkomstpremie ben je soms tóch voordeliger uit.

  1. Denk na over het langer vastzetten van de tarieven

Een punt van aandacht bij het afsluiten van een energiecontract is de keuze voor vaste of variabele tarieven. Kiezen voor vaste tarieven is fijn als je van zekerheid houdt. Door de tarieven enkele jaren vast te zetten, weet je als ondernemer nu al wat je over een paar jaar voor je energie betaalt. Wanneer de prijzen laag zijn, is vastzetten vaak slim, zeker als er prognoses van prijsstijgingen zijn. Wanneer je voor variabele tarieven kiest, ben je in het begin vaak voordeliger uit. Maar lopen de energietarieven op, dan ga je uiteindelijk meer betalen. Gezien de prijsstijgingen van energie in de afgelopen jaren, is kiezen voor variabele kosten best riskant in vergelijking met het vastzetten van de tarieven voor een wat langere periode.