Hoe werkt iDEAL?

iDEAL is één van de, zo niet de meest populaire betaalmethode van ons land. Bijna iedere Nederlander gebruikt het weleens om via het internet een betaling te doen. Dat komt onder andere doordat vrijwel elke Nederlandse bank iDEAL ondersteunt. Of je nu bij grote banken bankiert, zoals de Rabobank of ABN Amro, of bij iets minder grote banken, zoals Bunq of RegioBank, iDEAL is altijd een geaccepteerde betaalmethode. Dit maakt het ook voor ondernemers erg aantrekkelijk om aan te bieden. Maar hoe werkt iDEAL precies?

Zo werkt iDEAL

Wat iDEAL precies is, kunnen we als volgt uitleggen: iDEAL is een directe online overboeking van een geldbedrag van jouw bankrekening naar de bankrekening van iemand anders. Deze overboeking kun je doen via een mobiel bankieren app of de internetbankierenomgeving van jouw bank. Een betaling via iDEAL wordt direct verwerkt en is altijd gegarandeerd.

De voordelen van iDEAL

Aan de betaalmethode iDEAL zitten een heleboel voordelen, zowel voor consumenten als voor ondernemers.

Voordelen voor consumenten

  • Je hoeft je niet te registreren. Als je een klant bent van één van de deelnemende banken, kun je automatisch via iDEAL betalen.
  • iDEAL is één van de veiligste betaalmethoden die er zijn.
  • Een iDEAL betaling is razendsnel.

Voordelen voor ondernemers

  • iDEAL biedt 100% gegarandeerde betalingen.
  • iDEAL is goedkoop en eenvoudig te installeren via je bank of een payment service provider.
  • iDEAL zorgt voor een hoger conversiepercentage. Heb je een webshop met iDEAL, dan haken mensen minder gauw af bij het bestelproces. Dit komt omdat de betaalmethode ontzettend bekend is en mensen het vertrouwen.
  • iDEAL is ook erg fraudebestendig, waardoor de kans kleiner is dat je opgelicht wordt.

Zoals je ziet zitten er erg veel voordelen aan de betaalmethode iDEAL. Toch is het zeker niet de enige betaalmethode die veel populariteit geniet. Heb je dus een webshop, beperk je dan nooit tot alleen deze betaalmethode, maar bied ook andere methoden aan, zoals achteraf betalen of walletbetalingen.