Is het schadelijk voor de baby als je een week op zakenreis bent?

Op deze vraag kunnen we meteen kort en krachtig antwoord geven! Het is niet schadelijk als een van de ouders onregelmatig afwezig is. Dit is niet schadelijk mits dat niet te lang duurt (niet langer dan een aantal weken van huis). Een voorwaarde is natuurlijk wel dat er een stabiele verzorger thuis is, dus dat je man thuis is om continue voor je kindje te zorgen. Het is niet nodig om je zorgen te maken dat je kind zich niet aan je hecht, vooropgesteld dat je – zoals gezegd – niet te lang wegblijft.

Kwantiteit en kwaliteit

Het gaat niet zozeer om de kwantiteit van het contact maar echt om de kwaliteit. Het is dus wel zaak dat je je echt bezighoudt met je  kindje als je thuis bent. Ga bijv. regelmatig lekker samen naar buiten en trek erop uit. Jullie kunnen beide prima dingen alleen doen, dus een zakenreis is helemaal geen probleem, maar zorg dat je deze dingen met je kind ook samen doet. Reizen lijkt niet ideaal, maar met een Ergobaby draagzak kan dit prima en je hebt je kind altijd lekker dicht bij je. Bij Draagzak.nl heb je een groot aanbod draagzakken om jou reis net wat gemakkelijker te maken.

Vaderrol

Eigenlijk kom je, als je zelf vaker weg bent op zakenreis, een beetje in de traditionele vaderrol, en de man wat meer in de moederrol. Vroeger lagen de rollen vast, en was de man de kostverdiener die eventueel op reis ging voor zijn werk. Bedenk je maar eens goed, als het niet goed zou zijn voor kinderen als een ouder af en toe weg is, dan zouden we veel gemankeerde volwassenen hebben!

Waarom ging – en gaat – dat meestal goed? Omdat ook een (goede) traditionele vader zich met zijn kinderen bezighoudt, regelmatig dingen met ze doet, betrokken is, samen met zijn vrouw beslissingen neemt over de opvoeding, etc., ook al is hij veel van huis.

Gemakkelijk contact houden

We leven natuurlijk in 2021 en er zijn genoeg manieren om in contact te blijven met je kindje. Zo kun je elke avond even video bellen en foto’s sturen van dat mooie hotel waar je in verblijft, of de mooie plaatsen die je ziet dankzij je werk.