Is LinkedIn marketing iets voor jou bedrijf?

Waaruit bestaat jouw social media marketingmix? Facebook? Instagram? Pinterest? Wellicht heb je ook een zakelijk profiel op LinkedIn, maar wist je dat je LinkedIn ook uitstekend voor meerdere marketingdoeleinden van je business kunt inzetten? Wat je ermee kunt, hoe dat werkt en of het iets is voor jouw onderneming? Dat ontdek je hieronder.

Waarom specifiek kiezen voor LinkedIn marketing?

LinkedIn is een B2B social mediakanaal, ideaal dus voor B2B marketing ook. Je connect hier met het bedrijfsleven. Ondernemers en allerlei professionals die bezig zijn met netwerken en de verdere expansie van hun bedrijf. Hoe doen ze dat? Meestal door het genereren van content, waar vrijwel alle vormen van marketing mee vallen of staan. Een ideale plek dus om jouw bedrijf in de markt te zetten, zeker als jouw doelgroep bestaat uit andere bedrijven is het een must om een op en top zakelijk profiel aan te maken.

 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Instagram, waar alleen foto’s en video’s goed scoren, is LinkedIn ideaal voor het delen van de meer professionele content, zoals een inhoudelijk whitepaper of e-book. Buiten dat de context van LinkedIn zich uitstekend leent voor marketing is het ook een plek om autoriteit uit te stralen. Je kunt je kennis namelijk delen met vakmensen en laten zien dat je weet waar je over praat. En dat kan je niet alleen een sterk merk opleveren, maar ook leads voor je bedrijf. Met de juiste regelmaat iets posten levert je een interactief netwerk op.

Wat levert LinkedIn marketing je op?

Het doel van Linkedin marketing is dat je de aandacht trekt van je doelgroep. Je wilt dat mensen jouw bedrijf leren (her)kennen en waarderen. Dankzij dat bewust aanwezig zijn kan je bovendien nog veel meer halen uit LinkedIn. Want dat is waar je het uiteindelijk voor doet, resultaat behalen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw LinkedIn marketing succesvol is? In tegenstelling tot het promoten van je product of dienst, wat op Facebook en Instagram vaak wordt gedaan, is LinkedIn meer geschikt voor een indirecte aanpak. Je bouwt door middel van kennisdeling en interactie een relatie op met je doelgroep, waarna deze interesse krijgt in jouw product en een aankoop gaat overwegen. Op deze manier kan LinkedIn marketing jouw bedrijf nieuwe klanten opleveren. Je kunt ook adverteren via LinkedIn. Voordelen van LinkedIn (adverteren) zijn:

 

  • Zakelijk communicatiemiddel
  • Betrokken doelgroep
  • Ideaal voor B2B
  • Veel gebruikers (in Nederland)
  • Unieke en zeer specifieke targetingopties
  • Logische doorloop voor opzetten campagne
  • Perfect voor werving personeel

 

Wil jij met LinkedIn aan de slag, maar laat je dit liever aan professionals over? Dan kun je LinkedIn marketing uitbesteden. Bovengenoemde voordelen worden dan tot in de puntjes verzorgd, waardoor je zeker bent van optimaal rendement halen uit je investeringen. Weet wel dat adverteren via LinkedIn, naast de voordelen, als grootste nadeel de hoge advertentiekosten heeft. LinkedIn weet namelijk wat zijn verkeer waard is en dat is dan ook de reden van deze relatief hoge kosten (aldus LinkedIn zelf). Tevens geven zij aan dat de CPM/CPC gebaseerd is op het aantal concurrenten dat zich richt op specifieke doelgroepen.

Samen met een specialist aan de slag met LinkedIn marketing?

Wil jij het meest gebruikte b2b platform ondanks de relatief hogere kosten toch inzetten om jouw bedrijf op de kaart te zetten voor jouw zakelijke doelgroep? Dan is het verstandig om dit te combineren met andere social mediakanalen. Zo pak je strategisch via elk kanaal de juiste doelgroep en vaak valt, met een beetje aanpassen en schuiven, hiervoor deels dezelfde content te gebruiken. Een social media marketeer kan je hier perfect bij helpen zodat je de kosten en investeringen zo laag mogelijk houdt tegenover optimaal rendement. Bovendien valt er vaak wel wat ‘pakketkorting’ te regelen wanneer je kiest voor al je social media uitbesteden. Tel uit je winst en haal via alle relevante kanalen die doelgroep binnen!