Je kind vermaken? Educatief speelgoed is de oplossing

Je kind vermaken? Educatief speelgoed is de oplossing

Moet jij nog een paar uurtjes hard aan het werk thuis, maar heb je wel een kind of meerdere kinderen thuis die vermaak nodig hebben? Dan is montessori speelgoed de ideale oplossing. Hiermee zet je jouw kinderen namelijk lekker aan het spelen en hier leren ze ook nog eens van. Twee vliegen in één klap dus. Spelen is goed voor de ontwikkeling van jouw kind, zowel intellectueel als sociaal-motorisch. Voor elke leeftijdscategorie is er iets te vinden waar jij jouw kind blij mee gaat maken. Zo kan jij toch nog even jouw laatste beetje werkzaamheden afmaken.

Wat is montessori speelgoed?

Het woord montessori komt van Maria Montessori, de eerste vrouwelijke arts uit Italië. Zij heeft hierna ook pedagogiek gestudeerd en is in Nederland benoemd tot officier in de orde van oranje Nassau. Haar insteek van leren geeft aan dat kinderen een intrinsieke motivatie hebben om zelf te ontwikkelen. Hierbij horen natuurlijk de juiste materialen, oftewel het montessori speelgoed. Het is belangrijk dat je speelgoed aanschaft die bij het ontwikkelingsniveau van jouw kind horen, zodat zij zich niet snel zullen vervelen of als het te moeilijk is gaan frustreren.

Ontwikkeling van jouw kind

Als ouder vind je het natuurlijk belangrijk dat je kind zich ontwikkelt op alle ontwikkelingsgebieden. zich heen. In spel komen alle ontwikkelingsgebieden samen. Kinderen werken namelijk aan hun motorische ontwikkeling, oog-handcoördinatie, creativiteit, fantasie en sociale vaardigheden. Er is educatief speelgoed te vinden in allerlei soorten en maten. Zo kan je voor de kleinsten knuffels of rammelaars aanschaffen, voor kleuters puzzels of buitenspeelgoed en voor wat oudere kinderen zal je uitdagender speelgoed zoals doe het zelf experimenten kunnen kopen.