Lees hier over verschillende soorten bureaus voor uw kantoorruimte

Wanneer je een kantoorruimte gaat inrichten is het erg belangrijk om goed na te denken over de keuze van de kantoormeubels. Je wilt de ruimtes niet alleen zo efficiënt mogelijk inrichten, het design moet ook passen bij de bedrijfscultuur. Daarbij wil je dat de bureaus en de stoelen duurzaam zijn zodat ze lang mee kunnen. Kwaliteit, maar bijvoorbeeld ook de aanpasbaarheid van de bureaus, zijn dus belangrijke factoren om rekening mee te houden.

Een goed bureau is het halve werk

Wanneer je bijna elke dag naar kantoor gaat is het prettig als het een fijne werkomgeving is. Een omgeving waar je geconcentreerd je werk kunt doen en waar je af en toe kunt relaxen om even op te laden. Je bureau kan een belangrijk onderdeel van jouw werkplek zijn. Soms heb je een eigen kantoor met een eigen bureau, maar steeds vaker worden werkplekken gedeeld. Dan is het belangrijk dat een bureau voor iedereen die er aan werkt goed afgesteld kan worden. Zo kan een werkgever voor elke ruimte een zit sta bureau bestellen, op die manier is het bureau voor iedereen op maat af te stellen. Of je nu zittend wilt werken, of staand wat goed is qua afwisseling voor je lichaam.

Staan of zitten, wat is eigenlijk gezonder?

Zitten is het nieuwe roken. Wist je dat volwassenen tussen 18-65 jaar op een dag ruim 9 uur zitten? Dit vergroot het risico op hart- en vaatziekten en de kans op kanker. Daarom is het belangrijk bij de inrichting van een kantoor goed na te denken over deze zit-kwestie. Door een zit-sta bureau kun je het zitten afwisselen met staan. Maar let goed op! Lang staand werken kan ook belastend werken op het lichaam. Er is een richtlijn die zegt dat je niet langer dan één uur achter elkaar en niet meer dan vier uur op een dag staand moet werken. Wissel je het staan en zitten goed af en blijf je daarnaast ook tussendoor wat in beweging dan heb je een gezonde mix van werken. Een goede tip kan zijn om gebruik te maken van een timer, zo weet je precies wanneer het tijd is om te wisselen van positie.