Moeder natuur tevreden houden

De laatste jaren zijn we steeds meer van onze processen aan het verbeteren om de natuur niet te overbelasten. We dragen allemaal ons steentje bij door zo veel mogelijk afval te scheiden en zo min mogelijk dingen voor eenmalig gebruik te kopen. De vuilnisbelten zijn al vol genoeg natuurlijk! Maar sommige soorten afval zullen we nog jaren veelvuldig moeten gebruiken. Een voorbeeld is verpakkingsdozen. Dozen kopen is dan ook niet zo vaak meer nodig. Zeker als je een doos van goede kwaliteit haalt, kun je deze opnieuw en opnieuw gebruiken. Dit is veel milieuvriendelijker dan elke keer een doos van lage kwaliteit halen en die meteen weggooien!

Online shopping is enorm populair en de producten moeten op de een of andere manier wel veilig op de bestemming aankomen.

Natuurvriendelijk gemaakt

Gelukkig worden veel kartonnen dozen steeds meer op een natuurvriendelijke manier gemaakt. Door bijvoorbeeld gerecycled materiaal te gebruiken zorgen we al voor minder druk op moeder natuur. Ook doen we er goed aan om de dozen die we al hebben, zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken voor andere doeleinden. Kerstversiering opbergen hoeft natuurlijk niet in een splinternieuwe doos te gebeuren, gebruik gewoon een kartonnen doos die je al hebt liggen!

Ook voor je eigen bedrijf een must

Heb je je eigen bedrijf en genoeg pakketjes te versturen, en dus ook veel kartonnen dozen nodig? Dan doe je dit natuurlijk met het milieu in je achterhoofd. Je klanten zullen ook blij zijn en zich minder schuldig voelen als je dozen gebruikt die van gerecycled materiaal gemaakt zijn. Dozen van goede kwaliteit en een kleine CO2-voetafdruk kun je vinden bij ds80 verpakkingsmaterialen. Door de stevigheid kunnen je klanten deze dozen ook nog een aantal keer hergebruiken en is het zeker dat je pakketjes in perfecte staat aankomen. Dit zorgt vanzelfsprekend ook voor tevreden klanten en meer verkeer!