NBA wisselt van ballenleverancier

Spalding sporting goods staat met name bekend om de producten die zij als bedrijf produceren. En dan met name de basketbal die zij al sinds de 19e eeuw produceren. De basketbal wordt in vele kleuren en materialen geproduceerd, zoals rubber, composiet leer en leer. Ook zijn er verschillende afmetingen van de basketbal en weegt de ene zwaarder dan de ander. Er wordt onderscheid gemaakt in 3 verschillende maten. Namelijk maat vijf, zes en zeven. Maat vijf is bedoeld voor jeugd onder de 12 jaar, maat zes wordt gebruikt tussen de leeftijd van 12 en 15 jaar. Maat zes is tevens het officiële wedstrijd formaat voor dames basketbal. Maat 7 wordt gebruikt voor de leeftijdscategorie 15 jaar en ouder. Dit omvang van deze bal komt overeen met de wedstrijdbal voor heren basketbal.

NBA Spalding

Spalding produceert vrijwel alle basketballen die je zowel on court gebruikt als buiten. Spalding basketballen hebben een rijke historie in de NBA en de vroegere competities die toen een andere naam hadden. Spalding is namelijk de leverancier van de wedstrijdballen van de NBA voor zowel professioneel heren als dames basketbal. Echter is dit niet meer het geval. In mei 2020 kondigde de NBA commissioner Adam Silver aan dat in het seizoen van 2021/2022 de Wilson basketbal gebruikt gaat worden voor alle wedstrijden in alle taken van de NBA. Dat jaar is tevens het 75 jarig jubileum van de NBA wat het nog iets specialer maakt. 

Wilson

Er is voor Wilson gekozen voor de nieuwe game bal omdat in het verleden in 1946 Wilson de allereerste officiële NBA wedstrijd bal produceerde. De NBA wil terug naar haar roots. Wilson had een partnership met de NBA voor 37 seizoenen en gaat dit nu vervolgen en hebben hier de volste vertrouwen in. De Wilson basketbal wordt trouwens ook doorgevoerd in de NBA 2K videogame waar je de bal kan customizen en bewonderen. Dit kan gelukkig ook in het echt want Wilson gaat in de toekomst de wedstrijdballen ook voor het publiek produceren.