Op zoek naar een kantoorruimte? Dit is waar je op moet letten

Voordat je een kantoorruimte gaat huren zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Heb je bijvoorbeeld een kleine kantoorruimte nodig of een ruimte voor het hele team? Hieronder lees je de beste tips zodat je een goede keuze kan maken.

Tips voor je kantoorruimte

Een kantoorruimte huren brengt veel belangrijke keuzes met zich mee. Allereerst moet je bedenken hoeveel vierkante meter jij nodig hebt in je kantoorruimte. In totaal heeft een werknemer gemiddeld 7 m2 ruimte nodig, tel daar voor een groot team nog vrije loopruimte en een kantine bij op. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welk type gebouw past bij je organisatie. Wordt het meer een business center of kantoorconcept? En ben je op zoek naar een kantoorruimte binnen of buiten het centrum? Wanneer je gaat huren komt daar ook een huurtermijn bij kijken. Bedenk dus of je op korte of lange termijn gaat huren en hoe flexibel de verhuurder is.

De inrichting van je kantoorruimte

Nu je de kantoorruimte hebt bepaalt, kun je dit binnenin nog helemaal stijlen naar hoe jij dat wilt. Let erop dat dit de uitstraling van je bedrijf is. Maak je meerdere kleine kantoorruimtes of één grote ruimte? Kies bijvoorbeeld in het interieur voor de kleuren van het logo. Wanneer je werkt in een fijne werkomgeving zal dit de productiviteit omhoog brengen. Je kunt ook kijken naar een gemeubileerde kantoorruimte, dit scheelt geld en tijd voor een eventuele verbouwing en je hoeft de meubels niet meer zelf uit te zoeken. Maak de ruimte gezellig en persoonlijk voor een informele werksfeer en je zult zien dat ook jouw kantoorruimte een beetje als thuis zal voelen.

Kosten van een kantoorruimte

De hoogte van de prijs hangt af van de locatie waar je gaat huren. Een kantoorruimte in Amsterdam zal duurder zijn dan in kleinere steden. Wil je gegarandeerd zijn van een omgeving vol bedrijven dan moet je kijken naar een kantoorruimte in Amsterdam. Je bepaalt zelf de hoogte van het budget en daarnaast is de relatie met de verhuurder ook heel wat waard. Verdiep je goed in kantoorruimtes voor de keuze, want het is allesbepalend voor jouw werksfeer.

Nu weet je alle belangrijke zaken die spelen wanneer je een kantoorruimte gaat zoeken. Het vergt misschien even tijd om jezelf erin te verdiepen, maar je staat voor een keuze die veel invloed heeft op je bedrijf. Zet je eisen op een rij en start met zoeken.