Opslagmogelijkheden voor je magazijn

Opslagmogelijkheden voor je magazijn

Een magazijn heb je natuurlijk om zo veel mogelijk goederen in op te slaan en moet er vooral voor zorgen dat je zo efficiënt mogelijk kunt werken. Als je voor het eerst gaat opschalen naar een echt magazijn komt hier een hoop bij kijken. Er zijn een hoop verschillende soorten stellingen en opslagmogelijkheden om uit te kiezen. We helpen je vast op weg met een kleine opsomming van de mogelijkheden.

Verdiepingsvloer

Een verdiepingsvloer, of entresol, is een makkelijk te plaatsen platform waarmee je eenvoudig een extra verdieping maakt in een hoge ruimte zoals een magazijn. Als je vanuit een kleinere opslagruimte komt ben je misschien gewend om met kleine stellingen te werken. Deze kun je onder en op deze entresol kwijt. Zo kun je met je huidige stellingen en systemen blijven werken, maar kun je wel meer gebruik maken van de ruimte door ook in de hoogte te werken. Je kunt hier natuurlijk alles op of onder plaatsen wat je nodig hebt in jouw magazijn.

Bandenstelling

Sommige producten hebben een specifiek manier van opslag nodig. Banden zijn hier een voorbeeld van. Deze zijn lastig te stapelen op een normale stelling en kunnen veel ruimte in beslag nemen. Gelukkig is daar een speciale bandenstelling voor. In deze stelling kunnen de banden rechtop, naast elkaar worden geplaatst. Zo heb je de beste opslagdichtheid.

Palletstelling

Veel producten worden geleverd op een pallet. Voor veel producten is de meest efficiënte methode om deze pakketten met pallet en al in een stelling te plaatsen. Hier zijn speciale palletstellingen voor. Deze bieden een goede overzichtelijkheid en veiligheid en het is erg makkelijk om hiermee volgens het FIFO (first in, first out) systeem te werken. Daarnaast werkt het met veel verschillende producten ook erg gemakkelijk voor orderpickers om laag voor laag producten van de pallet af te nemen. Je houdt zo ook gemakkelijk de voorraad bij.