Payroll Rotterdam

Rotterdam, ook wel de ‘gateway to Europe’ genoemd, staat bekend om zijn grote haven. Wist je dat het zelfs de grootste haven van Europa is? Daarnaast zijn de typerende kubuswoningen, de Erasmusbrug en de talloze nachtclubs en cafés zeker niet te missen. Rotterdammers staan bekend om hun harde werkmentaliteit. De perfecte stad dus om je bedrijf te vestigen!

Waarom payrolling in Rotterdam?

Ben je van plan werknemers in dienst te nemen of heb je dat al, maar ben je niet thuis in de administratie? Begrijpelijk. Laat een Payroll bedrijf in Rotterdam je daarbij helpen! In dit blog ga je lezen wat Payroll in Rotterdam precies is en wat de voordelen hiervan zijn.  

Wat is Payroll in Rotterdam?

Als je ervoor kiest om een Payroll bedrijf uit Rotterdam in te huren, nemen ze al je salarisadministratie, van de maandelijkse salarisuitbetaling tot aan de juridische zaken, van je over. Het Payroll bedrijf is verantwoordelijk voor de in- en uitdiensttreding en je werknemers en ze komen dan ook op de loonlijst van het Payroll bedrijf te staan. Je kan het dus allemaal uit handen geven!

Wat je als bedrijf nog wel zelf moet doen is het bepalen wie je in dienst neemt, wanneer je dit doet en wat zij voor salaris krijgen. Ook moet je sollicitatie, beoordeling- en functioneringsgesprekken zelf blijven doen.   

Een aantal voordelen van Payroll in Rotterdam

Als je een Payroll bedrijf in Rotterdam inhuurt, brengt dit een hoop voordelen met zich. We hebben er hieronder een paar voor je op een rijtje gezet: 

  1. Je hebt minder administratie

Je hoort vaak dat het doen van administratie een tijdrovende klus kan zijn en mensen die taak het liefst uit handen geven. Je hebt geluk, want dit kan! Als je namelijk een Payroll bedrijf in Rotterdam inhuurt, betekent dat dat je zelf minder administratie hoeft te doen. Zo heb je meer tijd over voor andere belangrijkere dingen en kun je je focussen op je core business. 

  1. Je hebt meer zekerheid

Ga je aan de slag met een Payroll bedrijf in Rotterdam? Dan weet je wel zeker dat je alle juridische zaken goed in orde hebt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het afsluiten van verzekeringen, betalen van premies en meer zekerheid als zich verschillende calamiteiten voor doen. Ook hoef je je geen zorgen te maken om de kosten als een werknemer ziek wordt en heeft de werknemer zekerheid wat betreft zijn salarisuitbetaling. 

  1. Geen verwarring meer met verschillende arbeidscontracten 

Er bestaan veel verschillende arbeidscontracten, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een aantal van die contracten zijn bijvoorbeeld fulltime en parttime, maar ook zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof, en nog wel veel meer. Huur je een Payroll bedrijf uit Rotterdam in? Dan hoef je je niet meer druk te maken om al die verschillende arbeidscontracten. Het enige wat jij nog hoeft te doen is afspraken te maken met je werknemers over de gewerkte uren. De rest kun je allemaal door het Payroll bedrijf laten doen.  

Klinkt dit je nou goed in de oren? Payroll Select denkt graag met je mee! Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag.