Pensioen in zicht

Veel mensen willen er niet over nadenken maar het pensioen komt in zicht. We noemen dit ook wel PIZ. Wanneer je pensioen in zicht komt moet je goed nadenken over wat je gaat doen. Ga je een curses volgen bij Essenburgh of ga je direct door naar Spanje? Blijf je actief en gezond genoeg om voor jezelf te zorgen?

Warm land

Met pensioen gaan hoeft helemaal geen sombere gedachte te zijn, hopelijk leef je namelijk nog lang. In het laatste deel van je leven mag je ook zeker genieten. Maar begin er wel alvast over na te denken. Er zijn namelijk heel veel ideeën. Zo kun je ervoor kiezen om je huis hier te verkopen en naar Spanje te verhuizen. Dat zou best eng zijn als je je daar dan in je eentje moet redden. Maar begin dan nu alvast met Spaans leren en dan voel je je dan ook meer op je gemak. Wellicht ontmoet je op jouw Spaanse cursus wel meer mensen die naar Spanje verhuizen!

 

Strand

Je kunt er ook voor kiezen om in Nederland, dicht bij het strand te gaan bivakkeren. Zo ben je nog in je vertrouwde omgeving, maar kun je heerlijk van de rust genieten op een hele mooie plek. Dan kan je elke dag lekker wandelen en uitwaaien op het strand en ben je elke zomer de drukte voor om toch lekker te kunnen gaan zwemmen die paar dagen dat het warm is.

 

Reizen

Misschien ben je nog avontuurlijk na het pensioneren, ga dan lekker reizen! Begin nu alvast met sparen en je kunt tegen de tijd dat het zover is de wereld rond. Als je het een beetje spannend vind zijn er meer dan genoeg organisaties die reizen voor ouderen organiseren. Zo kun je ook nog nieuwe mensen leren kennen en vriendschappen maken.

Het komt goed!

Ook als je gewoon wilt blijven waar je nu bent is dat helemaal prima, dan nog wil je wel dat de financiële zaakjes geregeld zijn. Zo kun je elke week lekker borrelen, voetjes omhoog TV aan of boekje lezen. Wat je ook doet, maak er iets moois van en wees niet bang er alvast over na te denken.