Plastic rietjes vs. papieren rietjes: Moet uw bedrijf overstappen op papier?

Papieren rietjes worden steeds populairder naarmate de trend naar duurzaamheid groeit en plastic rietjes het doelwit worden van toenemende overheidsregulering. Als uw bedrijf overweegt om over te stappen van plastic rietjes naar een milieuvriendelijkere optie, dan kunnen papieren rietjes de juiste oplossing voor u zijn.

Waarom worden plastic rietjes verboden?

Plastic rietjes worden in meerdere steden verboden omdat ze niet op een stortplaats worden afgebroken en een bedreiging vormen voor het milieu, de dieren in het wild en de menselijke gezondheid. Hoewel ze recyclebaar zijn, worden plastic rietjes meestal niet geaccepteerd door de recyclageprogramma’s aan de rand van de stad. Gemeenten die wel plastic rietjes accepteren voor recycling, kunnen het moeilijk hebben om ze te scheiden vanwege de inefficiëntie van het sorteren. Zelfs als ze worden geaccepteerd, zullen de meeste plastic rietjes het niet halen bij de recyclingcentra, omdat mensen ze als afval weggooien. Als gevolg daarvan eindigen plastic rietjes als stortafval of vervuiling. Het kan tot 500 jaar duren vooraleer plastic rietjes afgebroken worden; zelfs dan worden ze niet volledig afgebroken. Als plastic breekt, breken ze in de loop van de tijd in kleinere stukken. Uiteindelijk breken kunststoffen af in microplastics (kleine stukjes plastic).

Microplastics vervuilen onze ecosystemen. Dieren, zoals vissen, kunnen microplastics verwarren met voedsel en opeten. Niet alleen is het schadelijk voor vissen en andere dieren om plastic te eten, maar als de mens de vis eet, kunnen we ook microplastics consumeren.

Consumenten worden zich steeds meer bewust van de negatieve effecten van plastic producten op het milieu en de gezondheid van de mens en vragen om duurzamere opties. Een van de meest voorkomende milieuvriendelijke alternatieven voor plastic rietjes voor eenmalig gebruik zijn papieren rietjes. Papieren rietjes breken af in organische materialen en laten een kleinere voetafdruk op de aarde achter.