Redenen om een nieuwe iPad te kopen

Apple richt de nieuwe 9,7 inch iPad op studenten, maar het is een haalbare optie voor iedereen die op zoek is naar een goede tablet tegen een redelijke prijs. Het bevat A10 Fusion-kracht en Apple  Pencil-ondersteuning en is klaar voor een nieuwe generatie augmented reality-apps.

Aan de andere kant heeft deze zesde generatie enkele nadelen, zoals we ontdekten in onze vorige iPad recensie. Bekijk de voor- en nadelen voordat je besluit de trekker over te halen bij een aankoop.

Redenen om een iPad te kopen

Snelle A10 Fusion-processor

De A10 Fusion-chip in de nieuwe iPad biedt veel pk’s voor multitasking, het spelen van games en het uitvoeren van augmented reality-apps. De prestaties van de iPad zijn ongelooflijk en het kwam zelfs voorbij onze favoriete Windows-laptop die voor een mooie prijs nog verkocht wordt.Al sje video gaat bewrken met de iPad, zul je blij zijn te weten dat het gemakkelijk door clips kan bladeren. Het transcodeerde een 4K-clip in slechts 51 seconden. Dat verslaat de Snapdragon 845-aangedreven Samsung Galaxy S9 (2,5 minuten) met een mijl.

Augmented reality

Chromebooks kunnen dit niet doen. De nieuwe 9,7 inch iPad maakt gebruik van een rijk scala aan nieuwe AR-apps voor onderwijs, entertainment en meer. Met de Froggipedia app kan je bijvoorbeeld vanuit elke hoek een kikker van dichtbij zien door gebruik te maken van de camera aan de achterkant van de iPad. Vervolgens kan je de weergave wisselen om het skelet en het zenuwstelsel te zien.

Er zijn tientallen andere AR-apps voor iOS, waaronder apps voor het in realtime uitproberen van meubels in een kamer, gezien de impact die dammen hebben op vrij stromende rivieren en het spelen van allerlei soorten games.

Apple Pencil maakt een groot verschil

Hoewel het extra kost is de Apple Pencil een waardevol accessoire voor het maken van aantekeningen, tekeningen of markeren van documenten. Het biedt opmerkelijke precisie zonder vertraging, en zowel kantelgevoeligheid als drukgevoeligheid. Ben je daar iets te enthousiast mee geweest? Ga dan even op zoek naar een iPad reparatie Den Haag bijvoorbeeld of misschien wel Rotterdam, Amsterdam, Utrecht of andere steden waar jij je iPad kan na laten kijken.