Risico verminderen met bedrijfsinformatie

Risico verminderen met bedrijfsinformatie

Ondernemen brengt risico’s met zich mee. Dat weet je op voorhand dus tot op zekere hoogte ben je bereid om risico’s te nemen. Maar waar ligt die grens? En waarom onnodig risico accepteren als het heel makkelijk in te perken is. Dat doe je met een kredietverzekeraar. Zo’n verzekeraar biedt allerlei manieren om het risico te verminderen. Een voorbeeld van een goede kredietverzekeraar is Omzetverzekerd.nl. Zij beiden preventie, incassohulp en schadevergoedingen.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geld ook voor betalingsproblemen. Daarom is het van belang om kritisch te kijken naar potentiële zakenpartners voor je met ze in zee gaat. Een verzekeraar kan hierbij helpen. Zij hebben veel nuttige bedrijfsinformatie op basis waarvan kredietscores berekent kunnen worden. Met deze informatie weet je veel over het bedrijf waar je eventueel zaken mee gaat doen. Je kunt een goede inschatting maken over de risico’s en als je toch het risico neemt, kan de kredietverzekering hierop aangepast worden.

Incassohulp

Sommige kredietverzekeraars bieden ook incassohulp. Je kunt een vordering dan bij hen inleveren en zij gaan zorgen dat de vordering geïncasseerd wordt.

Schadevergoeding

Wanneer je toch het risico hebt genomen en de klant echt niet kan betalen omdat hij misschien zelfs failliet is, betaalt de kredietverzekeraar een schadevergoeding uit. Deze kan tot wel 95% van het bedrag zijn wat je verschuldigd bent. Je betaalt dus altijd een eigen risico van minstens 5%, maar dat is al een hele grote pleister op een financiële wond die vele malen groter had kunnen zijn.

Op deze manier ben je driedubbel verzekert tegen omzet verlies en kun je het maximale uit jouw onderneming halen. Naast het voorkomen van enorme verliezen, zorg je met deze hulp gewoon voor een stuk minder stres voor jezelf. Ondernemen kent ook zijn minder leuke kanten, en op deze manier kun je toch mooi een zorg uit handen geven en je tijd besteden aan de leuke kant van het vak.