Rolstoelauto advies: kies de beste auto

Als rolstoelgebruiker wil je natuurlijk het beste vervoer. En ook als ouder of verzorger van een of meerdere rolstoelgebruikers is het belangrijk om te kiezen voor een goede rolstoelauto. Maar wat zijn je mogelijkheden en hoe kies je de beste auto? Alles begint met het advies van een gespecialiseerde adviseur op dit gebied. Een adviseur helpt je met het maken van de juiste keuze, gebaseerd op jouw wensen. Moet de rolstoelauto veel ruimte hebben of wil je een rolstoelbus met een extra stevige bodemverlaging? Ontdek de opties en kies voor de beste rolstoelauto.

Hieraan voldoet een goede rolstoelauto

Een goede rolstoelauto voldoet aan een aantal eisen. Zo is de auto veilig en comfortabel, zowel voor de rolstoelgebruiker als de bestuurder en de overige passagiers. Daarnaast zijn er in de rolstoelauto een aantal aanpassingen die nodig zijn voor de beste reiservaring. Zo is de bodem verlaagd en zit je als rolstoelgebruiker op dezelfde hoogte als de andere passagiers. Ook is het zo goed mogelijk om naar buiten te kijken. Bovendien is de bodem van de aangepaste auto volledig vlak en is het gemakkelijk om de rolstoel in en uit de auto te krijgen. Kies een goede rolstoelauto of -bus op basis van je eigen wensen.

 

Het is belangrijk om een goede en stevige lift te kiezen waarmee de rolstoelgebruiker in de auto kan worden gereden. Ook wanneer je zelf rolstoelgebruiker bent en zelf nog kunt rijden kun je door middel van een lift gemakkelijk in de auto komen om deze te besturen. Ontdek de mogelijkheden bij Freedom Auto Aanpassingen en kies voor de beste rolstoelauto voor jouw situatie!