Thuiswerken? Zo creëer je de beste thuiswerkplek

We werken tegenwoordig steeds meer thuis. Jij ook? Fijn, want dan kan je thuis een werkplek maken die voldoet aan jouw wensen. Thuiswerken hoort bij het nieuwe normaal, waardoor een investering in een fijne thuiswerkplek geen verkeerde keuze is. Door een thuiswerk plek te creëren, ontstaat er meer ritme en rust tijdens een werkdag. Hieronder vind je enkele tips bij het creëren van een thuiswerkplek.

Voorkom gezondheidsklachten

Bij een thuiswerkplek zijn 3 elementen essentieel; een bureau, een bureaustoel en verlichting. Veel mensen ervaren gezondheidsklachten tijdens thuiswerken. Dit komt omdat werknemers vaak geen goede houding aannemen tijdens het werken. Ook wordt geadviseerd om maximaal 6 uur per dag achter je computer te werken. Sinds we massaal thuiswerken, werken we gemiddeld veel langer achter de computer. Online meetings en online calls dragen hier natuurlijk aan bij. Kortom, een goed bureau aanschaffen met een bijpassende stoel is erg belangrijk.

Het juiste bureau

Een goed bureau heeft gemiddeld een hoogte van 74-76 cm. De hoogte van je beeldscherm is erg belangrijk voor een goede houding. Stel je beeldscherm af wanneer je recht voor het scherm zit. De bovenkant van het scherm dient afgesteld te worden op je ooghoogte. Daarnaast is kijkafstand ook belangrijk. Het beeld moet op een kijkafstand staan van 50 tot 70 centimeter. Hierdoor hoef je je nek niet te buigen en voorkom je nekklachten. Bij Emob vind je een ruim assortiment aan geschikte bureaus. Kijk op de website emob.nl en laat je inspireren!

Bureaustoel

Een goede bureaustoel is erg belangrijk om de juiste werkhouding te genereren. Stel je bureaustoel zo in dat je knieën een hoek van 90 graden maken wanneer je jouw voeten plat op de grond zet. Ook je armen moeten een hoek van 90 graden aannemen.

Licht

De ideale werkplek heeft voldoende licht. Zorg er daarom voor dat je bureau dicht bij het raam staat. Zo vang je het meeste daglicht op, waardoor je productief kunt werken. Wanneer het tijdens de winter snel donker wordt, heb je minimaal een centrale lamp nodig. Een bureaulamp is ook zeer functioneel en dus absoluut een aanrader!