Tijd over? Denk eens na over investeren!

Nu het land weer in gedeeltelijke lockdown gaat, gaat ook bijna iedereen weer thuis werken in plaats van op kantoor. Gedurende de intelligente lockdown eerder dit jaar was dit ook al het geval. Doordat we thuis moeten werken en thuis blijven, hebben we veel meer tijd om handen dan voorheen. Dit komt voornamelijk door de tijdsbesparing op woon-werkverkeer. Eerder dit jaar was dit overschot in tijd duidelijk zichtbaar. Er was een sterke groei zichtbaar in diverse markten. Zo werden er veel meer puzzels, spelletjes en andere producten voor huiselijk vermaak verkocht dan voorheen. Naast de groei in verkoop van deze producten floreerde de markt voor online cursussen. Doordat men tijd over heeft, besluiten ze tijd te spenderen aan dingen waar ze al langer tijd aan wilden besteden, maar nooit de tijd voor hadden. Omdat we de komende weken en misschien wel maanden weer veel meer vrije tijd zullen hebben is het verstandig om je alvast te oriënteren in manieren om deze tijd op te vullen. Een manier om je vrijgekomen tijd op te vullen is door je te verdiepen in verschillende markten en te gaan investeren. Zo kun je de tijd die is vrijgekomen nuttig besteden en hier misschien zelfs een leuk zakcentje aan overhouden! Investeren kan op verschillende manieren, we hebben een aantal uiteenlopende markten voor je op een rijtje gezet, om je zo een beetje een beeld te geven van het huidige investeringsklimaat.

Investeren in edelmetalen

Als je op zoek bent naar een leuke waardevaste investering, dan is investeren in edelmetalen een verstandige beslissing. De markt van edelmetalen staat bekend om haar stabiliteit. Als je investeert in edelmetalen kun je kiezen uit verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld investeren in opties die gekoppeld staan aan de koers van deze edelmetalen, maar je kunt ook de edelmetalen daadwerkelijk fysiek aanschaffen. Het aanschaffen van de edelmetalen wordt tegenwoordig minder gedaan dan voorheen, maar je kunt bijvoorbeeld goud, zilver of platina kopen. Dit kan gaan in diverse vormen, denk hierbij aan muntjes, staven maar ook in de vorm van sieraden. Investeren in edelmetalen is een vrij risicovrije investering omdat de waarden dus niet zo snel zullen fluctueren. Dit betekent aan de ene kant dat je op korte termijn niet zoveel winst zal maken, maar aan de andere kant ook dat je niet veel verlies zult maken! Bestudeer voor het investeren van de edelmetalen goed de desbetreffende koersen en lees je goed in. Zo kun je voor jezelf het beste en veiligste instapmoment bepalen!

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is net als investeren in edelmetalen een vrij zekere investering. Investeren in vastgoed is echter niet voor iedereen weggelegd. Doordat de instapinvestering in vastgoed vrij hoog ligt heb je een groot startkapitaal nodig om hiermee te kunnen beginnen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om geld te lenen om te kunnen investeren, maar dit kunnen we iedereen sterk afraden. Investeren in vastgoed is een vrij zekere investering omdat vastgoed enorm waardevast is. Als je bijvoorbeeld investeert in woningen of grond in een redelijk tot dichtbevolkt gebied dan weet je zeker dat er over tientallen jaren nog steeds vraag is naar deze woningen of grond. Een investering in vastgoed zal je op de korte termijn niet heel veel rendement opleveren. Een investering in vastgoed is er eentje voor de toekomst. Dit komt omdat vastgoed over de jaren heen, mits er een gelijke vraag blijft of deze blijft stijgen, meer waard wordt!

Investeren in cryptocurrency

Waar de vorige twee investeringsmogelijkheden in hele stabiele markten waren, is de markt voor cryptocurrencies het tegenovergestelde. De markt van cryptocurrencies is enorm volatiel. Volatiel betekent dat de markt heftig kan fluctueren, zowel omhoog als naar beneden. Doordat de markt voor cryptocurrencies zo volatiel is, is dit voor veel investeerders een leuke markt om in te investeren. Je kunt op de markt voor cryptocurrencies in enkele minuten duizenden euro’s winnen, maar ook verliezen. Door de enorme risico factor die meespeelt in deze markt is het een van de investeringsmogelijkheden die je grote adrenalinekicks kan geven. Door de grote verliezen of winsten die je per dag of uur kunt behalen zullen ook je emoties heftig beïnvloed worden. Het is in deze markt misschien nog wel belangrijker dan bij andere markten om je goed in te lezen. De koersen in deze markt fluctueren enorm aan de hand van nieuwsberichten. Als je goed op te hoogte bent van de diverse ontwikkelingen kun je in ieder geval je instapmoment ergens op baseren in plaats van enkel op een gevoel. De Bitcoin is de meest bekende cryptocurrency die er is, maar je ziet dat er tegenwoordig ook steeds meer mensen Ripple, Iota of Ethereum kopen. Hou voor de aanschaf goed de Ripple, Iota of de Ethereum koers in de gaten om voor jezelf een goed instapmoment te bepalen!

Geïnvesteerd, wat nu?

Als je ergens in geïnvesteerd hebt, dan zou het natuurlijk mooi zijn als je hier in de weken, maanden of jaren daarna nog een leuk centje uit haalt. Het is verstandig om van tevoren met jezelf af te spreken wat je met het rendement gaat doen. Veel mensen ruiken geld bij de eerste winsten in de investeringsmarkt en herinvesteren direct alles. Dit kan positief uitpakken, maar in veel gevallen ook negatief! Je hebt namelijk al één keer “geluk” gehad, de kans dat dat twee keer achter elkaar gebeurt is natuurlijk een stuk kleiner. Spreek dan ook met jezelf af dat je bij wijze van 60% van het rendement houdt en 40% weer geherinvesteerd. Zo hou je altijd een mooi stukje rendement over voor jezelf.